Semnificația numelui Ioan! Omul trimis de Dumnezeu!
Semnificația numelui Ioan! Omul trimis de Dumnezeu!

Semnificația numelui Ioan! Omul trimis de Dumnezeu!

Numele de Ioan este un nume bilblic, providențial, derivat de la Yehohanan, care înseamnă «Dumnezeu s-a milostivit».

Ioan este un nume providenţial, care înseamnă Dumne­zeu S-a milostivit, desemnând un „om trimis de Dumnezeu” (Ioan 1, 6); adică pe cel care, încă din pântecele maicii sale, prin săltări, s-a arătat cinstitor de Dumnezeu şi plin de har, confirmând spusa îngerului: „Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură ameţitoare şi încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt” (Ioan 1, 15). Lucru revelat de altfel încă din momentul întâlnirii Elisabetei cu Maria, când – cum am spus – pruncul, auzind salutul Mariei, a săltat în pântecele ei, iar Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt.

Zaharia, amintindu-şi cuvintele îngerului din ziua pri­mirii mesajului, a spus sub inspiraţia Duhului Sfânt: „Iar tu, pruncule, proroc al Celui Preaînalt te vei chema, că vei merge înaintea feţei Domnului, ca să găteşti căile Lui, să dai poporului cunoştinţa mântuirii întru iertarea păcatelor lor” (I, 76-77). Ultimul verset al capitolului I al Evangheliei după Luca este semnificativ: „Iar copilul creştea şi se întărea cu duhul”. Despre acest copil, numit de Dumnezeu „îngerul Meu” (Maleahi 3, 1), Mântuitorul Însuşi a zis că „nu s-a ridicat între cei născuţi din femeie unul mai mare ca Ioan Botezătorul” (Matei 11, 11).

Ioan este o persoană cu o curiozitate debordantă. Cunoștintțle sale îi permit să se simtă mai în largul său în societate unde își poate valorfica ceea ce știe. Este exigent cu cei din jur dar și cu el însuși. Nu admite să comită unele greșeli sau să nu iasă perfect tot ceea ce întrerpinde. Este deci în căutarea continuă a perfecțiunii, perfecțiune pe care o atinge destul de des.

În ciuda personalității sale cinstite și vesele, Ioan este și puțin sever. Un excelent prieten, plin de entuziasm și foarte generos.

De asemnea, Ioan este un bărbat foarte deschis, jovial, ospitalier și amical. Este în general foarte exuberant deci și foarte simpatic în ochii celor din jur. Este strălucitor și se impune peste tot datorită personalității sale puternice, a inteligenței sale fine și a capacității sale de comunicare, dar și a rapidității de acțiune și de comunicare.

Ioan este un bărbat puțin cam oportunist și strălucitor atunci când vine vorba a seduce. Are și o mare capacitate de adaptabilitate și stăpânește la perfecție și arta fermecării persoanelor din jur. Apreciază foarte mult să fie în centrul atenției și are cel mai adesea tendința de a exagera, fie pentru a se distra, fie pentru a fi în centrul atenției. Adoră astfel să monopolizeze întreaga atenție asupra sa.

Copilul Ioan este un copil hiperactiv și lipicios, foarte curios dar și obositor deoarece pune întrebări fără încetare.

Ioan adoră deci să fie plăcut de către cei din jur, să seducă, să fie fermecător și să socializeze cu cei din jurul său. Este sensibil la lucrurile frumoase, la confort, este în căutarea perfecțiunii, riscând astfel să nu își găsească niciodată partenera ideală. Adoră tot ceea ce ține de plăcerile acestei lumi. Nu este o persoană sentimentală, ci mai degrabă senzuală și seducătoare.

Ioan va fi atras de profesiile care sunt în raport cu exprimarea orală sau scrisă, comerțul sau comunicarea. Sau de cele care sunt în strânsă legătură cu creația sau cu domeniul artistic și imoboliar.

 

About The Author

Related posts