Semnificația numelului Alexandra! O mare forță interioară…
Semnificația numelului Alexandra! O mare forță interioară…

Semnificația numelului Alexandra! O mare forță interioară…

Semnificația numelului Alexandra!  Provine din numele grecesc Aleksandros care înseamnă ”protector, apărător”.

Vechii greci o mai numeau Aleksandra pe marea zeiță Hera, care era considerată protectoarea căsniciilor și a familiilor.

Este un nume care reprezintă forța interioară, determinarea și curajul, fiind potrivit pentru o femeie care își ascunde emoțiile, dar care este deosebit de afectuoasă și grijulie.

Extrem de vechi în onomastica grecească este atestat încă de prin a doua jumătate a secolului 7 î. Hr. în opera „Iliada”, ca un alt nume al lui Paris, fiul lui Priam, regele Troiei.

În timpul războiului şi în „Descrierea Eladei”, se foloseşte şi forma de feminin a numelui, Alexandra – supranumele Cassandrei, sora lui Paris.

 

Ce-i place Alexandrei?

Îi place să se distreze, nu poate renunța la micile plăceri ale vieții, rar ratează vreo petrecere. Dacă are un examen de dat a doua zi dar este și invitată la o super petrecere, va alege petrecerea.

La serviciu, uneori este cu capul în nori, dezordonată. Nu este omul căruia să-i atribui mari responsabilități. Nu este o persoană tehnică. I se potrivesc domeniile artistice, unde a fi “cu capul in nori”, poate fi o calitate.

About The Author

Related posts