Serviciile RMN-ului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, decontate de CAS

Serviciile RMN-ului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, decontate de CAS

Serviciile RMN-ului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti sunt decontate de CAS. Investiţia constră în dotarea unităţii sanitare argeşene cu un echipament performant imagistică prin rezonanţă magnetica (RMN), modelul ”Signa Explorer 1,5 T” şi cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), precum şi în amenajarea spaţiului necesar bunei funcţionări a acestei aparaturi.

Echipamentul RMN a fost achiziţionat prin Ministerul Sănătăţii, în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie si Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr.179/2014, contractul fiind semnat la 9 ianuarie, chiar de către Florian Bodog, ministrul sănătăţii la acel moment, prezent și la inaugurarea de la sfârșitul lunii iunie.

Pentru acest echipament s-a amenajat un spaţiu existent, cu o arie construită de  127 mp, respectiv o arie utilă de 107,6 mp. Valoarea investiţiei de amenajare, construire şi montaj a fost de  464.455 lei (TVA inclus), finanţare integrală de la bugetul Consiliului Judeţean Argeş, în anul 2018.

Citeste mai mult: adev.ro/pbbof7

 

About The Author

Related posts