Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel prăznuit la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung
Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel prăznuit la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung

Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel prăznuit la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung

Credincioșii au sărbătorit pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung, în baldachinul din curtea sfântului așezământ monahal.

În acest timp foarte mulți pelerini au așteptat cu multă răbdare să ajungă la racla sfântului așezată în interiorul bisericii.

ioanichieDupă oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii mănăstirii Negru Vodă.

Invitat la această mare sărbătoare a Eparhiei Argeșului și Muscelului a fost părintele profesor Constantin Mosor, fost profesor la Seminarul Teologic ,,Veniamin Costachi” de la mănăstirea Neamț și coleg de seminar cu Ierarhul Argeșean.

În acest an, cînd se împlinesc 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a continuat să ofere distincția ,,Crucea Basarabă” preoților care desfășoară în parohiile lor diferite activități pe plan administrativ-gospodăresc, social-filantropic și duhovnicesc.

ioanichie-3Foarte mulți credincioși din județul Argeș, dar și din alte localități ale țării au venit astăzi la mănăstirea Negru Vodă din orașul Câmpulung pentru a se închina la moaștele Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, știind că acesta este ocrotitor al familiilor creștine, mijlocitor pentru cei care doresc să aducă pe lume prunci și mare tămăduitor pentru cei aflați în suferințe.

Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009.

Din date de 20 ianuarie 2013 moaștele sfântului au fost mutate de la mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

sursă: pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului

About The Author

Related posts