web analytics
Breaking News

Simona Bucura Oprescu, apel către toţi cei care sunt implicaţi în domeniul achiziţiilor publice

Simona Bucura Oprescu, apel către toţi cei care sunt implicaţi în domeniul achiziţiilor publice

Guvernul a postat propunerile de acte normative cu privire la achiziţiile publice. Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate ca unitate de achiziţii centralizate.

Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice, Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare a Ordonanţei privind Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Proiectele de acte normative menţionate mai sus pot fi consultate la adresa Proiecte în consultare – Agenția Națională pentru Achiziții Publice.
România are nevoie urgentă de reglementari care să permită realizarea obiectivelor de investiţii de interes naţional, judeţean şi local în termene predictibile, cât mai scurte cu putinţă şi cu raport optim calitate/preţ.
Administraţia locală şi centrală, mediul economic, comunităţile sunt blocate de proceduri de achiziţie greoaie, de contestaţii şi contestatari „de profesie”.
În acest context, fac un apel către toţi cei care sunt implicaţi în domeniul achiziţiilor publice – autorităţi contractante, companii de servicii sau execuţie, experţi în domeniul achiziţiilor publice, aleşi locali – să ne trimită puncte de vedere sau eventuale modificări ori completări cu privire la conţinutul propunerilor privind achiziţiile publice.
Din momentul adoptării, ordonanţele produc efecte, urmează circuitul parlamentar cu modificări şi completări, apoi devin legi.
Cei interesaţi pot transmite punctele lor de vedere prin mail la adresele transparenta.decizionala@anap.gov.ro şi/sau cabinetdeputatSBO@yahoo.ro

About The Author

Related posts