Simona Bucura-Oprescu, un prim contact cu președintele din Adunarea Națională franceză, André Chassaigne
Simona Bucura-Oprescu, un prim contact cu președintele din Adunarea Națională franceză, André Chassaigne

Simona Bucura-Oprescu, un prim contact cu președintele din Adunarea Națională franceză, André Chassaigne

Ambasada României la Paris a organizat, cu ocazia Zilei Naționale a României, un prim contact între președintele Grupului de prietenie cu Franța al Camerei Deputaților, Simona Bucura-Oprescu, și președintele nou ales al grupului omolog din Adunarea Națională franceză, André Chassaigne. La întâlnire au mai participat, din partea franceză, Lucian Iordache, secretar executiv al grupului, și din partea Ambasadei României, Răzvan Junescu, ministru consilier.

”Mulțumesc diplomaților români la Paris, această echipă frumoasă care reprezintă și pune în valoare România în Franța, și în mod special domnilor Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză, și Oleg Ungureanu, ministru-plenipotențiar, pentru suportul acordat în organizarea acestei întâlniri. Diplomația parlamentară are o contribuție semnificativă la promovarea relațiilor de prietenie tradițională și cooperare, care leagă Franța și România. În cadrul acestei întâlniri, partea română și-a reafirmat angajamentul de a contribui, împreună cu Franța și alți parteneri, la relansarea proiectului european, pentru asigurarea prosperității și securității cetățenilor săi. Apreciem disponibilitatea Franței de a susține activ România pentru pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene în 2019”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.
Totodată, deputatul social-democrat a salutat dinamica pozitivă a schimburilor comerciale între cele două țări, cu o creștere de 10% în 2016. ”Ne manifestăm interesul de a păstra această tendință și de diversificare a domeniilor. România are deschidere pentru noi investiții franceze, România are interesul de a menține ritmul dinamic al contactelor bilaterale la nivel înalt”, a mai spus Simona Bucura-Oprescu.
În acest context, președintele Grupului de prietenie cu Franța al Camerei Deputaților a adresat invitația președintelui grupului omolog din Adunarea Națională franceză ca o delegație a grupului să efectueze o vizită în România, în primăvara anului 2018.

About The Author

Related posts