web analytics
Breaking News

Singurul colegiu care pregătește meseriași în Câmpulung se modernizează!

Singurul colegiu care pregătește meseriași în Câmpulung se modernizează!

În Argeş avem 23 de licee tehnologice, însă doar jumătate dintre acestea au şi clase de profesională. Într-o epocă în care cu greu mai dibuim un meşter adevărat, iar agenţii economici se lovesc de problema calificării forţei de muncă, învăţământ profesional găsim în 11 licee din judeţ, la: Piteşti („Dacia”, „Astra” şi „Constantin Brâncuşi”), Câmpulung (Colegiul Tehnic şi Liceul Auto), Curtea de Argeş (Auto), Mioveni (Construcţii de Maşini), Ştefăneşti („Dinu Brătianu”), Costeşti (Tehnologic), Domneşti („Petre Ionescu Muscel”) şi Stâlpeni („I.C. Petrescu”). C

Meseria de mecanic auto este cea mai căutată specializare, la ora actuală. Elevii de la clasele cu profil auto pot urma gratuit şcoala de şoferi, în cadrul planului de învăţământ, fiind prinse 60 de ore de legislaţie şi 30 de ore de conducere.

Fiecare elev care urmează o clasă de profesională primeşte o bursă de studiu de 200 lei, în fiecare lună, din partea Ministerului Educaţiei; în câteva şcoli din judeţ se adaugă şi alte sume din partea firmelor care le asigură copiilor practica.

 

„Holcim” a bătut palma cu Colegiul Tehnic Câmpulung, unde a amenajat un atelier. Pe lângă faptul că le asigură copiilor transportul pe perioada practicii, fabrica de ciment din oraşul de la poalele Mateiaşului pune la dispoziţia elevilor de la profesională echipamente de protecţie a muncii şi îi fericeşte cu premii în bani la testarea profesională de la finalul anului (între 100 şi 300 lei).

Anul trecut, 151 de obiective de investiții au fost aprobate spre finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, în județul Argeș. Singurul colegiu din Câmpulung care a obținut fonduri pentru modernizare a fost Colegiu Tehnic.

În orașul de la poalele mateiașului vor ajunge 3.945.806,00 lei pentru modernizare, reabilitare și recompartimentare interioară clădire Colegiul Tehnic Câmpulung, situată în str. Negru Vodă nr. 145, Câmpulung, județul Argeș.

Consilierii locali din Câmpulung au fost nevoiți să se întâlnească de urgență în cadrul unei ședințe pentru a vota sau nu dacă sunt de acord cu indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții prezentat mai sus.

Pe baza acestui proiect de hotărâre înainte să fie votat au apărut și discuții. Cel care a ridicat mai multe probleme a fost consilierul local Nicolae Dumitrescu.

About The Author

Related posts