Spitalul Câmpulung va pregăti medici rezidenți

Spitalul Câmpulung va pregăti medici rezidenți

Din acest an, trei spitale din judeţul Argeş au fost acreditate pentru a pregăti medici rezindenţi. La cele trei unităţile medi­ca­le sunt incluse mai multe specialităţi în care medicii rezidenţi să înveţe meserie. Ministerul Sănătăţii a publicat lista cu cele 40 de noi spitale care au fost acreditate pentru rezidenţiat.

Lista unităţilor medicale cuprinde 31 de spitale publice, din care opt spitale militare, 14 județene, cinci municipale și orășenești și patru de monospecialitate, precum și 13 spitale private.

Printre spitalele care au fost acreditate se numără trei unităţi din judeţul Argeş. Este vorba de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul Municipal Câmpulung Muscel şi Spitalul Militar Ion Jianu Piteşti.

Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, din acest an, pregătirea prin rezidențiat la Spitalul Județean de Urgență va fi la următoarele specialităţi: anatomie patologică, anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, chirurgie generală, gastroenterologie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicina fizică și de reabilitare, medicină internă, neurologie, obstetrică-ginecologie, ortopedie și traumatologie, pneumologie, psihiatrie, urologie.

Viitorii medici militari se vor putea pregăti la Spitalul Militar de Urgență „Dr.Ion Jianu“ în specialităţile: anestezie și terapie intensivă, chirurgie generală, medicină internă, radiologie-imagistică medicală.

Din categoria spitalelor municipale care pregătesc medici rezidenţi se numără Spitalul Municipal Câmpulung. Aici vor fi rezidenţi în specialităţile: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, cardiologie, chirurgie generală, medicină de laborator, medicină internă, obstetrică-ginecologie, pediatrie, radiologie-imagistică medicală.

Deşi din acest an Ministerul Sănătăţii a acreditat şi spitale sau clinici private pentru a pregăti rezidenţi, pe listă nu figurează nicio unitate privată din Argeş.
În acest an, numărul de locuri la rezidențiat a fost suplimentat cu 2.448, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară și 460 pentru farmacie

About The Author

Related posts