Spitalul din Mioveni va primi o finanțare de 4,9 milioane euro
Spitalul din Mioveni va primi o finanțare de 4,9 milioane euro

Spitalul din Mioveni va primi o finanțare de 4,9 milioane euro

Spitalul Mioveni obține 4,9 milioane euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională pentru completarea dotării cu echipamente medicale.

În data de 15.10.2020 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul depus de Spitalul Orășenesc Mioveni “Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI” – Cod SMIS 140129.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 9, “Protejarea stării sănătății populației in contextul pandemiei cauzate de COVID-19” Obiectivul general al proiectul constă în creșterea capacității Spitalului Orășenesc Mioveni de a răspunde în timp util și eficient la criza COVID – 19, contribuind astfel la creșterea capacității de îngrijire și tratament pentru pacienții cu sechele post Covid-19, și gestionarea la nivel local a crizei sanitare.

Proiectul ”Creșterea capacității de gestionare a crizei cauzată de virusul COVID – 19 prin dotarea cu aparatură medicală a SPITALULUI ORĂȘENESC MIOVENI” contribuie la indicatorul de rezultat al programului 2S132 Capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare prin crearea tuturor condițiilor de tratare a pacienților infectați SARS -COV -2 precum și prin dotarea și echiparea spitalului cu aparatură performantă și echipamente medicale necesare.

Rezultatele așteptate – obiectivele specifice ale proiectului Completarea dotării Laboratorului Imagistică Medicală și Laboratorului Analize Medicale, Compartimentului primiri Urgențe, a Blocului operator a întregului spital in contextul pandemiei Covid 19 în scopul creșterii capacității de gestionare crizei sanitare pentru pacienții covid și non covid.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 23.798.474,57 lei, echivalentul a 4,9 milioane de euro, valoare totala eligibilă nerambursabilă. Proiectul este finanțat 100% din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). Perioada de implementare a Proiectului este de 9 luni, respectiv între data 1 August 2020 și data 30 Aprilie 2021, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2018-2020.

About The Author

Related posts