Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni preia toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus

Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni preia toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus

Întrucât a crescut numărul persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu pe teritoriul județului Argeș, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a adoptat o hotărâre prin care s-a stabilit ca serviciile medicale în regim de urgență să fie acordate în unități spitalicești separate, o unitate fiind destinată pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19, iar a doua unitate să acorde servicii medicale pentru celelate persoane care nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. Astfel, s-a decis ca Spitalul Județean de Urgență Pitești să asigure asistență medicală de urgență pentru toate persoanele care nu sunt suspecte și nici purtătoare de virus COVID-19, iar Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni să preia toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus.

S-a stabilit ca pe o perioadă de două luni, cu posibilitatea de prelungire, să fie detașat personal medical din spitalele de la Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești să asigure asistență medicală la Spitalul de la Mioveni. Medicii de la celelalte specialități, cum ar fi cardiologie, neurologie și alte domenii implicate în coordonarea cazurilor COVID-19, sunt aduși la Mioveni de la cele trei spitale municipale. La Spitalul de la Mioveni va funcționa secție de boli infecțioase destinată cazurilor COVID-19, având în vedere că se mută toată secția județeană de boli infecțioase.

Președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, a prezentat stadiul procedurilor privind achiziția aparatelor de testare pentru coronavirus, menționând faptul că, dacă nu apar blocaje în derularea procedurilor, se estimează ca în termen de 10 zile, maxim două săptămâni, să avem aceste aparate în județul nostru. Între timp, se lucrează la amenajarea spațiilor unde vor funcționa aparatele, iar specialiștii în domeniu se instruiesc la Institutul Național Matei Balș din București.

About The Author

Related posts