Statistic infracţionalitatea a scăzut, practic, un consilier spune că nu…

Statistic infracţionalitatea a scăzut, practic, un consilier spune că nu…

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Câmpulung, la punctul diverse, consilierul local Constantin Ivan a avut o intervenţie legată de siguranţa polpulaţiei. Conform acestuia, sunt zone unde cetăţenii nu sunt în siguranţă pe timpul nopţii. Intervenţia consilierului este următoarea, redăm  mot-a-mot intervenţia consilierului: „Săptămâna trecută am participat la o întâlnire cu câţiva membri ai unei asociaţii. S-a ridicat o problemă sensibilă pe care şi dumneavoastră trebuie să o ştiţi. Cum este asigurată mai bine siguranţa cetăţeanului. Siguranţa cetăţeanului, din spusele multora şi constatările cetăţenilor e precară. Rog administraţia locală, respectiv pe domnul primar, să daţi curs acestei discuţii pentru că sunt întâmplări constatate în seri, la ore mai târzii sau chiar pe parcursul nopţilor, când în unele cartiere şi nu numai, sunt anumite comportamente ale grupurilor destul de periculoase şi care pun în pericol trecătorii sau cei care mai circulă în zonă. Aş face referire la modul în care trebuie regulamentul de organizare şi funcţionare, reluat sau îmbunătăţit, fac apel şi la şeful Poliţiei Locale care este prezent la această şedinţă, şi structura Poliţiei Locale trebuie să se facă simţită sau mai mult simţită prin îmbunătăţirea acestui regulament încât să fie responsabilizate persoanele care să fie prezente în anumite…  Într-adevăr se…  pot face apelul la 112 la Poliţia Naţională sau la Jandarmerie, dar acţiunea Poliţiei Locale trebuie să fie preventivă”, a precizat consilierul local Constatin Ivan.

AUDIO: Ivan Constantin CL oct 2017

În ceea ce priveşte nivelul infracţionalităţii, inspectorul şef al IPJ Argeş a precizat că în primele 9 luni din anul 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a înregistrat cu 8,3% mai puține infracțiuni sesizate faţă de perioada similară a anului precedent. Infracţiunile sesizate în mediul urban reprezintă 53,63% din total sesizări înregistrate şi au scăzut cu peste 6% față de perioada similară a anului precedent. În mediul rural infracțiunile sesizate au scăzut cu peste 10%.  Infracţiunile stradale, reprezintă 2,2% din totalul infracţiunilor sesizate. Raportat la perioada 2009-2017, este al șaselea an consecutiv când această categorie de infracţiuni înregistrează scăderi.

Dacă statistic, infracţiunile în mediul urban au scăzut cu 6%, se pune problema cum la Câmpulung populaţia nu este în siguranţă, înseamnă clar că există o problemă…

About The Author

Related posts