Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Ștefan Benonie a pierdut funcția de primar, dar va candida din nou!
Ștefan Benonie a pierdut funcția de primar, dar va candida din nou!

Ștefan Benonie a pierdut funcția de primar, dar va candida din nou!

Alegerile locale sunt o repetiție. Așa se întâmplă și în cazul primarului de la Aninoasa, Ștefan Benonie. Singurul primar din Argeș care nu a mai terminat cu ANI, după ce a câștigat alegerile cu un procent de peste 50% s-a trezit peste noapte că i-a fost invalidată funcția pe care a câștigat-o în data de 27 septembrie.

Acesta a fost acuzat de ANI că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 iunie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie”.

Pe baza documentele ANI, Prefectura Argeș a deschis în instanță proces pe numele primarilor cu probleme vreo 11 la număr din tot județul Argeș. În cazul lui Ștefan Benonie, judecătorii au invalidat prin sentință alegerea lui Ștefan Benonie pentru funcția de primar al comunei Aninoasa, județul Argeș.

„Solutia pe scurt: Admite apelurile. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că invalidează alegerea domnului Ştefan Benonie pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, județul Argeş, la alegerile locale din 27.09.2020. Prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Argeş şi Secretarului General al U.A.T. comuna Aninoasa pentru a fi adusă la cunoştinţă publică prin afişare la sediul unităţii administrativ -teritoriale. Definitivă. Pronunţată azi 19.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.

Document: Hotarâre  2513/2020  19.10.2020” se arată în decizia magistraților argeșeni.

Primarul Ștefan Benonie a declarat că nu renunță la primărie. Chiar dacă va pierde acum mandatul și în cazul în care se vor organiza alegeri, va candida din nou fie și independent, dacă PSD-ul nu îl mai susține politic.

,,Avocatul meu va face tot demersul care trebuie. Putem contesta la Tribunalul Argeș, și avocatul a mai cerut punct de vedere la Înalta Curte de Justiție și Casație.

Până se dă o decizie definitivă sunt primar 60 de zile aceasta este legea, dacă validăm viceprimarul, va prelua el toate problemele, până când se clarifică situația și după aceea, vor fi alegeri, eu nu mai am perioada de interdicție din 4 noiembrie 2020, pot candida din nou. Cum am câștigat alegerile cu brio în data de 27 septembrie, nu îmi fac griji. Asta e viața. Nu îmi ia nimeni dreptul de a candida și de a fi ales”, a declarat primarul Ștefan Benonie.

Reamintim faptul că primarul Ștefan Benonie s-a aflat într-o perioadă de incompatibilitate de 3 ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020 și cu toate aceste restricții a candidat și a dus și mandatul la bun sfârșit.

About The Author

Related posts