6.3 C
Campulung Muscel
joi, 25 aprilie, 2024

ȘTIAȚI CĂ: Câmpulungeanca Theodora Ciurezu are o activitate bogată artistică, susținând recitaluri în mai multe orașe din țară și din străinătate!

Alte Știri

Miercuri, 4 August 2021, de la ora 17.00, Secția de Istorie și Artă Plastică, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, a găzduit un concert de excepție susținut de o câmpulungencă.

Evenimentul dedicat muzicii clasice a fost un plăcut prilej de a o putea aplauda pe tânăra violonistă Theodora Ciurezu, care a interpretat lucrări compuse de J.S. Bach, Ștefan Neaga, Vasile Filip și George Enescu.

Violonista Theodora Ciurezu și-a început studiile muzicale la Școala de Muzică din Câmpulung -Muscel. A absolvit Liceul de Muzică din Brașov, iar mai apoi Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, domeniul licență – Interpretare Instrumentală și master – Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală. De-a lungul parcursului său violonistic, a fost îndrumată de profesorii Valeriu Rogacev și Florin Ionescu – Galați.

S-a perfecționat la cursuri de masterclass cu renumiții profesori: Octavian Raţiu, Mihai Craioveanu, Alexandru Tomescu, Mihaela Tomescu, Eszter Kleinman-Stankowski. A urmat cursurile de masterclass organizate de Academia Regală de Muzică din Stockholm, Suedia cu profesorii: Eszter Haffner și Mihaela Martin (vioară), Celine Flamen (muzică de cameră) și Jukka-Pekka Saraste (orchestră).

A obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de interpretare instrumentală, dintre care amintim: Premiul I – Concursul Internațional Dan Cumpătă București, Premiul I – Concursul Internațional Sigismund Toduță Deva, Marele Premiu – Concursul Internațional Live Muse Art Oradea, Premiul I – Concursul Internațional Live Muse Art Arad, Premiul II – Festivalul Național Dinu Lipatti Pitești, Premiul II – Concursul Internațional Miniatura Romantică Galați, Premiul III – Concursul Național Edouard Caudella Iași, Mențiune – Concursul Internațional Remember Enescu Sinaia, Mențiune – Concursul Internațional Roman Boianciuc Reghin.

Are o activitate bogată artistică, susținând recitaluri în mai multe orașe din țară și din străinătate: Braşov, Câmpulung – Muscel, Sfântu – Gheorghe, Cluj – Napoca, Piteşti, Sinaia, Bușteni, Alba Iulia, Botoșani, Râmnicu – Vâlcea, Brăila, București, Ploiești și Stockholm. A concertat în calitate de solist alături de Filarmonica de Stat Botoșani, Filarmonica Ion Dumitrescu Râmnicu – Vâlcea, Orchestra Jesus Guridi Bilbao și Orchestra Facultății de Muzică Brașov. A susținut recitaluri în cadrul festivalurilor Remember Enescu (Sinaia, Bușteni, Brașov, București), Musica Coronensis, Musica Barcensis (Brașov) și Aurora Musica Festival (Stockholm).  A fost membră a Fundației Remember Enescu și a Orchestrei de Tineret Wonderful Youth Orchestra, condusă de maestrul Igor Coretti-Kuret.

În repertoriul ei, pe lângă multe alte lucrări consacrate din creaţia violonistică se regăsesc şi concertele pentru vioară şi orchestră de F. Mendelssohn-Bartholdy, P.I.Tchaikovsky, J. Brahms, W.A.Mozart, H. Wieniawski, L. van Beethoven, A. Glazunov și H. Vieuxtemps.

În prezent, este doctorandă a  Universității Naționale de Muzică din București și profesor titular de vioară la Colegiul de Artă Carmen Sylva din Ploiești.

Ultimele Știri

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante”

Nicolae Velcea: ”Datorită încrederii pe care cetățenii mi-au acordat-o am dus la bun sfârșit proiecte importante.” Nicolae Velcea și-a depus...

Alte știri din aceeași categorie