27.4 C
Campulung Muscel
luni, 15 august, 2022

Stiați că primul aspirator puternic electric eficient a fost inventat de un american?

Alte Știri

Stiați că primul aspirator puternic electric eficient a fost inventat de un american?

Dacă vă întrebați, cine a inventat aspiratorul? Răspunsul este că inventatorul aspiratorului este inginerul britanic Hubert Cecil Booth (1871-1955) în 1901. Acest inginer a proiectat, de asemenea, mai multe roți hidraulice, fabrici moderne și poduri suspendate.

Într-adevăr, el proiectase deja roata Blackpool din Londra și uriașa roată Ferris din Viena, devenită celebră în filmul The Third Man.

Tânărul Booth a văzut din acea demonstrație că, în loc să expulzeze aerul, așa cum făceau acele dispozitive, ceea ce ar trebui să facă aparatul ar fi să îl aspire, și convins de acest lucru, s-a gândit la idee până când a găsit soluția, după cum a comentat în caietul său:

Astăzi am făcut experimentul de a aspira cu propria gură spătarul unui scaun tapițat într-un restaurant din strada Victoria; praful m-a făcut să tușesc furtunos, dar am reușit să-l scot.

Acest experiment a transformat gura și gâtul lui H. Cecil Booth în primul aspirator; dar, deși modul în care a fost realizat experimentul era obsesiv, principiul era valabil și a funcționat.

Secretul consta în găsirea unei țesături groase de urzeală care să servească drept filtru, iar el a găsit-o în 1901, anul în care și-a brevetat invenția. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă. Cel mai bun prieten al omului, salvat de jandarmii...

Alte știri din aceeași categorie