Strigătele unui medic: Suntem prea puțini … prea puțini medici și asistenți medicali!

Strigătele unui medic: Suntem prea puțini … prea puțini medici și asistenți medicali!

S-a vorbit mult în ultimele luni despre cât de neconvențional, imprevizibil și greu de învins este inamicul COVID-19. Mulți medici spuneau chiar și faptul că nimic din ceea ce au învățat în facultate nu i-a pregătit pentru modul în care a evoluat această boală.

Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești a fost unul din spitalele din județul Argeș care a diagnosticat pacienți cu COVID-19, o boală ”perfidă” cum o numesc medicii astăzi, la câteva luni de când s-au văzut obligați să învețe să o controleze. ”Văzut și făcut” cam la asta se poate rezuma activitatea acestor medici în primele luni de pandemie, când de la o zi la alta apar noi informații cu privire la evoluția noului coronavirus.

Domnul doctor Remus Radu – este șeful laboratorului de radiologie și imagistică medicală, în cadrul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești; un medic excepțional, cu o vastă experiență și cu care spitalul se mândrește că îl are alături. Este omul care s-a dedicat și a condus echipa medicală în lupta împotriva infecției cu COVID-19, prin diagnosticarea cu precizie a efectelor acestuia asupra sistemului pulmonar.

Colectivul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești îi mulțumește domnului doctor Remus Radu, cât și întregii echipe medicale din cadrul laboratorului de de radiologie și imagistică medicală pentru devotamentul de care au dat dovadă.

Unul dintre cei mai buni specialiști de boli pulmonare pe care îi are Câmpulungul a scris un mesaj cutremurător pe pagina de socializare:

,,Din punctul meu de vedere cea mai grea problemă pe care o va avea sistemul de sănătate în următoarea perioadă va fi epuizarea resurselor umane. Personalul medical este obosit, mulți s-au îmbolnăvit … Va fi tot mai greu! Sporurile salariale nu ne dau mai multă putere, nu ne fac mai rezistenți … Suntem prea puțini … prea puțini medici și asistenți medicali!”, a scris medicul Anca Dumitrescu.

About The Author

Related posts