Breaking News
Surprize pentru cei mici! Iată unde se organizează evenimente de 1 Iunie
Surprize pentru cei mici! Iată unde se organizează evenimente de 1 Iunie

Surprize pentru cei mici! Iată unde se organizează evenimente de 1 Iunie

Surprize pentru cei mici! Iată unde se organizează evenimente de 1 Iunie. De Ziua Internațională a Copilului, instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș organizează o serie de activități pentru toți copiii argeșeni, de la concursuri de desene pe asfalt, teatru de păpuși, muzică, dansuri, ateliere de creație, la târg de jucării, tiroliană, escaladă și tir cu arcul.

Astfel, la Vila Florica, Centru de Cultură ”Brătianu” organizează vineri, 31 mai, începând cu ora 10.00, evenimentul ”Copil ca tine am fost şi eu”. Ajunsă la ediţia a XIII-a, manifestarea dedicată Zilei Copilului va consta într-o serie de activități distractive cuprinzând și o secțiune de jocuri (șotron, badminton), concursuri între echipe, desene pe asfalt.  Participanții la acțiune vor admira în fotografiile de altădată chipurile copiilor din familiile Brătianu și Pillat și vor afla despre jocurile practicate de aceștia la conac. La această acțiune vor participa copii de la grădinițe și școli din Ștefănești.

Totodată, Teatrul ”Al. Davila”, prin secția de teatrul pentru copii și tineret ”Așchiuță”, organizează, în perioada 31 mai – 2 iunie, în municipiul Pitești, ”Summer Street Festival”. Trei zile, în centrul orașului, copiii de toate vârstele se pot delecta cu parade, spectacole pentru cei mici, dar și pentru cei mari, jocuri și concursuri, ateliere de mânuire și construcții păpuși, origami, animație, face painting, workshop de ventrilocie cu Crina Zvoboda. De asemenea, elevii de la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești vor face dovada talentului lor, printr-un moment muzical intitulat”Bucuria copilăriei”.

La Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, în perioada 28 – 31 mai, micuții argeșeni sunt așteptați să ia parte la diferite acțivități educative, de la cursuri de bune maniere, reguli privind alimentația sănătoasă, planetele sistemului solar, jocuri interactive, dar și informări despre Uniunea Europeană și despre aspecte ce vizează drepturile cetățenilor europeni.

La Sâlpeni, Școala Populară de Arte și Meserii, organizează, sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 10.00, în curtea Liceului I.C. Petrescu din Stâlpeni, împreună cu Primăria și Consiliul Local Stâlpeni și cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, acțiunea ”Copilărie în natură”, care va cuprinde un concurs de desene pe asfalt și spectacole realizate de elevii școlilor din comuna Stâlpeni, de ansamblul de dansuri populare ”Pițigaia” Stâlpeni, precum și de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Și Muzeul Viticulurii și Pomiculturii Golești a pregătit surprize pentru cei mici, sâmbătă, 1 iunie, între orele 09.00 – 18.00, așteptâdu-i cu ateliere de pictură pe piatră și confecționare de păpuși, tiroliană, perete de escaladă și tir cu arcul, pentru cei mai aventuroși, plimbări cu poneii și caii, concurs de Catan, concurs de desene cu premii, spectacol artistic oferit de trupa ”Roberto”, picturi pe față.

În Parcul Goleștilor, copiii cu vârste între 6  și 14 ani sunt invitați să participe la târgul de jucării, unde pot să facă schimb, să vândă sau să doneze jucării (jucăriile să fie complete, curate și în stare de funcționare) și cărți.

Si Muzeul Județean Argeș îi așteaptă pe cei mici să descopere secțiile de istorie, științele naturii, muzeul sportului argeșean, planetariul, dar și să deseneze pe asfalt în curtea muzeului.

Salvamont Argeș organizază de 1 iunie, la Curtea de Argeș, ”Ziua Porților deschise”, așteptându-i pe cei mici cu suprize, printre care demonstrații de prim – ajutor, prezentarea echipajelor canine de intervenție Salvamont, cățărat pe peretele de escaladă, demonstrații cu drona.

About The Author

Related posts