Târgul din Lereşti autorizat sanitar-veterinar

Târgul din Lereşti autorizat sanitar-veterinar

Nu cumpăraţi porci pentru Sărbătorile de Iarnă fără documente şi crotaliu! În Argeş sunt cinci târguri săptămânale unde se pot comercializa porci şi alte animale. Acestea, care sunt autorizate sanitar-veterinar, sunt în localităţile: Lereşti, Miroşi, Domneşti, Ştefan cel Mare şi Piteşti. Aşa cum a comunicat directorul Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, dr. Daniel Lupu, medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi  eliberează documentele specifice necesare vânzării porcilor: formular de mişcare, certificat care atestă starea de sănătate a animalelor.

Au fost înştiinţate Consiliile Locale ale localităţilor care deţin târguri autorizate, respectiv Piteşti, Miroşi, Lereşti, Domneşti şi Ştefan cel Mare, despre ridicarea restricţiilor.

Daniel Lupu a mai spus că este obligatoriu ca animalul pe care-l cumpăraţi să aibă crotaliu, fapt ce atestă că se află înregistrat în baza naţională a ANSVSA. În caz contrar, dacă animalul este bolnav, de exemplu de trichineloză, nu veţi putea fi despăgubit de stat. Inspectorii din cadrul DSVSA Argeş au intensificat controalele, fiind o perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, când se vând mai mulţi porci în târguri.

De menţionat este faptul că atât organizarea de târguri de animale neautorizate sanitar-veterinar, cât şi comercializarea animalelor vii fără documente sanitar-veterinare se sancţionează contravenţional, potrivit art. 3 din HG nr. 984/2005, cu amendă de la 600 la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice şi cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice.

About The Author

Related posts