Târgul săptămânal din Lereşti va fi reabilitat!

Târgul săptămânal din Lereşti va fi reabilitat!

Comuna Lereşti pare să fie într-un proces de refacere a străzilor, canalizării, a podeţelor şi a zonelor unde se organizează târgurile săptămânale. Astfel acum se are în vedere de către administraţia locală a comunei, piaţa agroalimentară, dar şi platforma târgului. Aşa după cum a subliniat primarul Marian Toader, cele două vor intra în reabilitare în această perioadă: „Platforma de la Târgul săptămânal este în plan de modernizare. Platforma este inclusă la Ministerul Dezvoltării şi s-ar putea ca în etapa a doua a redistribuirii banilor să intrăm şi noi. Noi trebuie să facem DALI şi la platforma târgului. Cât priveşte Piaţa Agroalimentară s-a făcut rectificare de buget, ies Ghidurile pe Grupul de Acţiune Locală. Piaţa va fi amenajată tot în zona Târgului săptămânal”.

O altă lucrare pe care administraţia o are în vedere este podeţul care scurtează drumul spre fosta platformă ARO. „O să refacem podul de la fosta Uzină ARO, pod pietonal care acum este destul de periculos. Pe acolo vin copiii la şcoală şi nu ne permitem să le punem viaţa în pericol. O să îl facem cu balustradă, cu tablă striată, pod pietonal în condiţii. Această lucrare este realizată tot cu bani de la bugetul local”, a mai precizat primarul Toader.

În ceea ce priveşte canalizarea în comună, mai sunt câteva străzi unde se va demara această lucrare: „Mai avem în vedere canalizarea pe străzile Frăsineata, Valea lui Pătru şi Ţarină, la Cimitirul Eroilor. Finanţarea pentru lucrările de canalizare este de la Consiliul Judeţean suma de 2 miliarde, iar până la totalul de 3.200.000 lei, de la bugetul local. Cele mai mari proiecte le avem prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, s-a aprobat proiectul de extindere reţea de canalizare menajeră pe pe străzile Valea Foii, Roman, Răceni şi Uliţa Redea. Această lucrare este pe PNDL 2017-2020. Valoarea alocată este de 1.916.762,42 lei”, a mai spus primarul.

About The Author

Related posts