Temple lui Dumnezeu nu construiești cu piatră, ci cu fapte bune!

Temple lui Dumnezeu nu construiești cu piatră, ci cu fapte bune!

Temple lui Dumnezeu nu construiești cu piatră, ci cu fapte bune!

Sâmbătă, 7 decembrie,  Guvernatorul District 124 România LIONS – Dan Sain  a făcut o vizită umanitară fulger la Tirana pentru a exprima personal gândurile bune și sprijinul LIONS, albanezilor greu încercați în urma cutremurului de la sfârșitul lunii noiembrie.

Din partea LIONS România au fost colectați din donații personale ale membrilor  8900 de euro și vor pleca spre Tirana 5 camioane cu diferite tipuri de carămidă.

Momentul întâlnirii cu prietenii  albanezi de la Lions Club Tirana Elite a fost deosebit de emoționant, iar cuvintele cu care a fost întâmpinat  DG Dan Șain de Aida Shtino – fondatoarea clubului albanez, au fost de mulțumire, spunându-i că:  ”românii au fost primii care au răspuns apelului nostru și ne-au oferit ajutorul”.

Din banii donați se vor lua în principal haine, paturi și saci de dormit, având în vedere că în orașele Laçi, Fushe Kruja, Vora, Shijaku, Mamuras, cel mai puternic afectate de cutremur, mii de oameni locuiesc sub cerul liber.

Alături de voluntarii LIONS albanezi, studenții de la Universitatea Alexandr Moisiu fac de zile întregi voluntariat prin sate, deși unii dintre ei au rămas la rândul lor fără case. Tinerii studenți sunt, în multe cazuri, singura legatură cu localitățile afectate.

În multe dintre acestea, majoritatea caselor nu mai sunt locuibile și nici nu mai pot fi reparate.  Solidaritatea umană este extraordinară și micile gesturi aduc speranță.

”Când am cumpărat câteva lucruri de strictă necesitate și haine pentru copii, vânzătoarea, aflând unde merg, a pus și ea o pungă plină: ”Contribui și eu”. Chiar și la supermarket, a venit după noi cu 2 pachete de pampers. Asta e efectul solidarității!” – povestește Dan Șain.

”Casele care stau să se prăbușească sunt marcate cu o cruce.  Imaginile amintesc de Berlinul din “Noaptea de cristal”! Oamenii încearcă să recupereze câte ceva… cu lacrimi în ochi, scot de prin dărâmături bucăți de mobilă! Sinistrații sunt adăpostiți în corturi și pe stadioane, aceste locuri devenind casa lor, acum în prag de iarnă. E mai rău decât mă așteptam…toate casele vechi din comune nu mai pot fi refăcute. Oamenii sunt săraci, iar autoritățile s-au resemnat. Toți pe stradă sunt ca la priveghi, deși viața pare să meargă înainte”- mai povestește DAN ȘAIN .

Dar cel mai emoționant moment din acest scurt periplu albanez a fost întâlnirea cu Hansan, un puști al cărui tată are dizabilități locomotorii, mama este surdo mută, iar casa lor nu mai poate fi locuită.

”O concluzie după atâta tristețe și văzând direct acest dezastru , dar și solidaritatea și mulțumirea mută din ochii celor din jurul tău: Temple lui Dumnezeu nu construiești cu piatră, ci cu fapte bune! Impreună dăruim mai mult!”

Asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri.

Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca elemente figurative doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei. Sloganul organizaţiei “We serve”, adică “Noi servim”, este deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. 
La ora actuală, Cluburile “Lions” servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea unui climat de toleranță, întelegere și promovare a competenţei, participând activ la viaţa socială a urbei, în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.

Pentru membrii Lions “NOI SERVIM” este mai mult decat un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

About The Author

Related posts