Texte republicate după multe decenii de cenzură şi de uitare prin arhive
Texte republicate după multe decenii de cenzură şi de uitare prin arhive

Texte republicate după multe decenii de cenzură şi de uitare prin arhive

Texte republicate după multe decenii de cenzură şi de uitare prin arhive prinse în cuprinsul lucrării „Contribuţii muscelene la marele război de întregire naţională”, un volum colectiv coordonat de Sterian Pricope.

Chiar dacă unele subiecte sunt cunoscute pentru cei pasionaţi, autorul îi asigură pe cititori că există şi informaţii inedite.

,,Ca să nu mai vorbesc despre textele republicate după multe decenii de cenzură şi de uitare prin arhive, necunoscute azi chiar şi pentru unii istorici de profesie!
Prezentarea a fost realizată de către colonelul braşovean în rezervă Nicolae Uszkai, un vrednic şi neobosit promotor al istoriei naţionale şi universale, căruia îi transmit salutările şi mulţumirile noastre şi pe această cale. Acest efort publicistic colectiv a devenit produs final prin strădania prietenului nostru Alexandru Oprea, directorul Muzeului Municipal Câmpulung, instituţie decorată recent prin decret prezidenţial”, a scris Sterian Pricope pe pagina sa de socializare.

Doar cunoscându-ne trecutul ne putem redescoperi ca oamenii de mâine.

„Contribuţii muscelene la Marele Război de Întregire Naţională“ nu este o carte de istorie plină doar de locuri şi date, ci reprezintă o poveste cu şi despre oameni, cu fapte şi întâmplări. O lucrare care „provoacă trecutul şi îndeamnă la reflecții asupra viitorului“, cititorul descoperind treptat importanța identității comunității locale în context național.

Lansarea cărții are loc joi, 19 decembrie, de la ora 16.00, în sala mare a primăriei Câmpulung în prezența oficialităților locale și a reprezentanților vieții culturale a comunității.

About The Author

Related posts