Breaking News
Timp de o săptămână, atenția motorsportului din România se mută în județul Argeș, o zonă cu o bogată istorie a curselor auto
Timp de o săptămână, atenția motorsportului din România se mută în județul Argeș, o zonă cu o bogată istorie a curselor auto

Timp de o săptămână, atenția motorsportului din România se mută în județul Argeș, o zonă cu o bogată istorie a curselor auto

Timp de o săptămână, atenția motorsportului din România se mută în județul Argeș, o zonă cu o bogată istorie a curselor auto. Raliul Argeșului CATENA – powered by Citroën se desfășoară în perioada 11-12 iunie 2021, fiind a cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, și aduce în prim plan Transfăgărășanul, legendarul drum cunoscut la nivel mondial.

Evenimentul este unul de referință în județul Argeș și în întreaga zonă a Munteniei, fiind cea mai importantă competiție automobilistică din sudul țării. După ce decenii întregi s-a desfășurat pe macadam, cursa a fost mutată pe asfalt și pe celebrul Transfăgărășan. Revenit în 2019 cu o ediție memorabilă, Raliul Argeșului CATENA – powered by Citroën propune zilele viitoare un format interesant pregătit de către organizatorii DTO Rally.

În 2020, un an dificil în care evenimentele sportive au avut parte de dificultăți, Raliul Argeșului CATENA – powered by Citroën a deschis sezonul intern al Campionatului Național de Raliuri Betano cu o ediție spectaculoasă, 66 de echipaje fiind prezente la start. Cum autoritățile au stabilit numeroase relaxări în ultima perioadă, organizarea competiției în 2021 va avea parte de noutăți importante și benefice atât pentru sportivi, cât și pentru fani.

Raliul Argeșului CATENA – powered by Citroën va fi transmis și anul acesta live:

  • Vineri, 11 iunie:
    • 15:36 – PS2 Mateiaș
    • 17:52 – PS4 Mateiaș
  • Sâmbătă, 12 iunie:
    • 11:37 – PS6 Transfăgărășan

Startul festiv va fi prezentat, ca în fiecare an, de matinalul și pilotul Dani Oțil.

Raliul Argeșului CATENA – powered by Citroën programează 8 probe speciale pe durata a două zile de concurs: vineri, 11 iunie, și sâmbătă, 12 iunie. Traseul pregătit de DTO Rally va purta concurenții pe 123 de kilometri cronometrați în principalele zone ale județului Argeș.

Joi, 10 iunie, echipajele înscrise vor participa la startul festiv din Piața Primăriei din Pitești, un eveniment unde fanii vor face cunoștință cu piloții și copiloții, momentul ideal pentru autografe și fotografii. Vineri, participanții vor efectua testele oficiale pe traseul de lângă Budeasa Mică între 8:15 și 12:30, ca mai apoi să pornească pe patru probe speciale în zona Câmpulung.

Sâmbătă este ziua cea mai lungă a Raliului Argeșului, atenția fiind concentrată pe Transfăgărășan și peisajele superbe din Munții Făgăraș. Concurenții vor parcurge drumul dintre Barajul Vidraru și Cabana Capra dus-întors, într-o provocare dificilă, cu sute de viraje succesive pe care piloții se vor duela cu secundele. În final, cele mai bune echipaje vor fi aplaudate la festivitatea de premiere programată la 19:30 în Pitești. 

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

Parteneri: DTO Rally, Teilor, Hotel Yaky Center, Nordmark, MSS, Placari Faine, Vinescu.ro

Partener media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro, LOOKSport3.

About The Author

Related posts