19.6 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 septembrie, 2022

Toate unitățile școlare din Lerești au toaletele în interior și au apă curentă

Alte Știri

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate. Comuna Lerești este a doua localitate, după Cetățeni, pe care conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat-o pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor.

# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. În comuna Lerești toate școlile au toaletele în interior și apă curentă.
# Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructură alocând bani pentru extinderea rețelei de apă și a rețelei de canalizare în comuna Lerești.
# Prin Programul guvernamental PNDL II va fi extinsă rețeaua publică de canalizare menajeră: strada Valea Foii, strada Roman, strada Răceni și ulița Redea.

În comuna Lerești, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în special în infrastructura școlară și infrastructura de apă și canalizare. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri pentru reparații, modernizare sau extindere la Școala Gimnazială nr.1 Lerești, Școală și grădiniță sat Pojorâta, Școală sat Lerești, Școală sat Voinești.

Astfel, în comuna Lerești la această oră, toate unitățile școlare au toaletele în interior și au apă curentă. Conducerea Consiliului Județean Argeș a vizitat cu această ocazie școala și grădinița din satul Pojorâta, sat locuit în majoritate de cetățeni de etnie romă, unde au fost realizate ample investiții în unitățile de învățământ, dar și în rețeau de apă potabilă.

Și asta pentru că în comuna Lerești au fost alocate fonduri de la bugetul județean și pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă pe străzile Pahonțu, Șotcan – sat Voinești, str. Frăsineața, str. Valea lui Pătru, str. Țarina cimitirul Eroilor, str. Erou Locotenent Dumitru Lazea, Poduri. De asemenea, au fost vizitate și celelalte unități școlare, dar și grădinița cu after school din satul Voinești a cărei recepție a fost făcută la începutul anului 2017.

Ultimele Știri

Alegeri pentru conducerea PSD Argeș

Astăzi a avut loc Consiliul Politic Județean al PSD Argeș. În Consiliul condus de către Ion Mînzînă - președintele...

Alte știri din aceeași categorie