Torța păcii a ajuns la primele ore ale dimineții la Câmpulung

Torța păcii a ajuns la primele ore ale dimineții la Câmpulung

Anul acesta Alergarea pentru Pace a plecat pe 27 februarie din Bulgaria, urmând să traverseze 48 de țări europene pe o distanță de 24.000 km, cu final la Lisabona, în 8 octombrie. În România, crosul se desfășoară între 19 mai și 26 mai 2018, pe traseul Drobeta Turnul Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Câmpulung, Brașov, Onești, Iași, Seculeni.

În 2018, alergarea se desfășoară pe toate continentele și va traversa în total peste 100 de țări pentru a promova ideea de pace, înțelegere și armonie între oameni. Mesajul alergării este: „Fă primul pas!”, un îndemn la care s-au alăturat milioane de oameni.

Fondată în 1987 de regretatul filosof al păcii Sri Chinmoy, Peace Run a implicat mai bine de 10 milioane de oameni din cca. 150 de ţări. În Europa, fiecarea al doilea an, o echipă internaţională de alergători conectează toate ţările europene pe un itinerar de 24.000 km.

Mesajul Peace Run este foarte simplu: dacă putem alerga împreună în pace şi armonie, atunci putem şi să trăim împreună în pace şi prietenie! Fiecare din noi poate schimba lumea oferind altora un exemplu viu şi făcând primul pas. În acest spirit putem să alergăm cu torţa sau pur şi simplu să o ţinem în mână şi s-o transmitem mai departe

Torța păcii a  fost așteptat în această dimineață la Câmpulung în jurul orei 08.00, ceremonialul de primire a avut loc în curtea școlii ,,Nanu Muscel”.

Echipa internațională de alergători le-a prezentat celor prezenți mesajul păcii!

Elevii au avut posibilitatea să își imagineze cum ar fi dacă ar parcurge cei 24.000 de km, prin cele 48 de țări în spiritul prieteniei , al armoniei și unității.

La final micuții și cadrele didactice de la această școală au primit din partea organizatorilor un certificat de apreciere iar elevii au putut plimba din mână în mână torța păcii care a fost adusă în curtea instituției lor de învățământ.

 

About The Author

Related posts