Traseele montane măturate de viitură! Turiști evacuați din calea apelor!
Traseele montane măturate de viitură! Turiști evacuați din calea apelor!

Traseele montane măturate de viitură! Turiști evacuați din calea apelor!

Traseele montane măturate de viitură! Turiști evacuați din calea apelor! Salvamontiștii au anunțat că traseele din Masivul Iezer sunt IMPRACTICABILE și închise din cauza ploilor abundente de astăzi accesul și parcurgerea lor fiind imposibilă.

De asemenea accesul către Văile Cuca, Bătrâna, Valea Larga este imposibil din cauza viiturii.

De asemenea, în localitatea Lerești un alt drum este blocat spre un loc unde câțiva turiști și-au amplasat un cort și o rulotă. Nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. În zonele unde drumurile sunt blocate autoritățile locale și pompierii iau măsuri pentru deblocarea lor.
La Lerești, forțele de intervenție sunt sprijinite și de un echipaj al Salvamont Câmpulung.

Cele 9 persoane (5 adulți și 4 copii) campate la Lerești au fost evacuate și vor fi cazate până mâine la cabana Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea din Leresti.
În sprijin, au fost angrenate și două echipaje ale Jandarmeriei Argeș.

În urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă un drum este blocat spre o unitate turistică din localitatea Rucăr, între Valea lui Ivan și Barajul Pecineagu. Nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Tot în Rucăr, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 locuințe, iar în Câmpulung au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.

La Berevoești, apa cu tot ce a găsit în cale a colmatat un pod de pe Valea Caselor. Podul era făcut din tuburi metalice pentru a facilita accesul în zonă.

About The Author

Related posts