Tu ştii ce mai face parlamentarul tău? D-ale lui Iani Popa…

Tu ştii ce mai face parlamentarul tău? D-ale lui Iani Popa…

După ce şi-a dat demisia din fruntea PNL Argeş, Iani Popa nu a mai apărut în spaţiul public cu prea multe declaraţii politice. I-a lăsat pe cei care au preluat partidul să se ocupe de comunicare şi imagine. Pe la Câmpulung nu putem vorbi de aceste lucruri!

Aşa cum vă spuneam, Iani Popa se ocupă acum de politica externă şi este prea puţin implicat în problemele judeţului. Cel puţin acest lucru se arată în comunicatul de presă remis redacţiei noastre de către PNL Argeş, document pe care îl facem public.

Parlamentul României consideră că noua lege a educației din Ucraina reprezintă un impediment major cu privire la învățământul în limba maternă, afectând grav respectarea drepturilor minorităților din această țară.

La inițiativa delegației române, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a dezbătut pe larg acest subiect, lansând un semnal politic foarte clar la adresa autorităților ucrainene.

„În calitate de membru al APCE din partea Parlamentului României, am participat la Sesiunea Ordinară a Adunării de la Strasbourg, în perioada 9-13 octombrie 2017. Comisia pentru cultură, știință, educație și media a APCE, din care fac parte, a fost sesizată pe fond pentru elaborarea proiectului de rezoluție, fiind desemnată raportoare la proiect. Suntem preocupați de această lege și de efectele ei asupra minorităților etnice, drept urmare am depus o serie de amendamente la proiectul de rezoluție, iar majoritatea au fost acceptate în cadrul comisiei și în plen.

Astfel, am adoptat în plen o rezoluție în care solicităm ca reforma educației promovată în Ucraina, ce vizează consolidarea limbii de stat, să nu afecteze în niciun caz învățământul în limba maternă al minorităților naționale. Facem un apel către autoritățile din Kiev să respecte angajamentele asumate de Ucraina în baza instrumentelor juridice europene în materia respectării drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Delegaţia parlamentară a României a reuşit cu succes să impună procedura de urgenţă pe dezbatere, apărând astfel interesele celor peste 400.000 de cetățeni ucrainieni de etnie română, care au dreptul la identitate națională”, a precizat senatorul Iani Popa.

About The Author

Related posts