Turişti blocaţi! Polei şi carosabil umed…

Turişti blocaţi! Polei şi carosabil umed…

Precipitațiile sub formă de ploaie din ultimele 24 de ore însoţite de intensificări ale vântului au condus la formarea poleiului pe carosabil în zona de nord a judeţului Argeş, mai precis în Rucăr, Lereşti, Dâmbovicioara, Mioarele, Dragoslavele.

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu autoturismele în zona Sătic, din cauza poleiului. La faţa locului s-a deplasat rapid o autoutilitară cu material antiderapant de la SVSU Rucăr dar şi o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung.

S-a intervenit în zonă în prezent nu mai sunt probleme.

Pentru a preîntâmpina producerea de accidente rutiere conducătorii auto trebuie să respecte următoarele recomandări:

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

About The Author

Related posts