ULTIMĂ ORĂ: A doua școală din Câmpulung s-a închis din cauza gripei!

ULTIMĂ ORĂ: A doua școală din Câmpulung s-a închis din cauza gripei!

ULTIMĂ ORĂ: A doua școală din Câmpulung s-a închis din cauza gripei! La propunerea Direcției de Sănătate Publică Argeș, Școala Generală ,,Oprea Iorgulescu” din Câmpulung s-a închis pentru două zile. S-a decis suspendarea cursurilor în zilele de 30-31 ianuarie 2020, cu recuperarea acestora până la sfârșitul semestrului.

“Pe data de 29 ianuarie absentau 115 elevi din totalul de 630 de elevi. A doua zi, pe 30 de la ciclul primar adică din 374 elevi lipseau 140, mulţi. Trebuie să spun că în fiecare clasă erau elevi care absentau, minim câte 5. Am transmis datele la Inspectorat, am primit şi de la Direcţia de Sănătate Publică recomandarea de a închide şcoala pentru dezifecţie şi stoparea epidemiei. Sper să putem relua cursurile de luni, iar până la finele semestrului vom recupera cele două zile”, a subliniat directorul Gheorghe Ghinescu.

Potrivit comunicatului de presă, remis redacției noastre de către Direcția de Sănătate Publică Argeș s-au înregistrat 73 de cazuri grave de gripă din care 64 infestați cu virusul gripal B, 6 cu virusul gripal AH3, 3 cu virusul gripal AH1. Dintre aceștia 65 sunt copii și 8 adulți.

De la începutul sezonului până acum s-a înregistrat un singur deces în cazul unei persoane de 78 de ani, cu multiple comorbidități, confirmată cu virus gripal tip B.

About The Author

Related posts