Un arțar a devenit copacul prieteniei între Mioveni și China!

Un arțar a devenit copacul prieteniei între Mioveni și China!

Un arțar a devenit copacul prieteniei între Mioveni și China! Pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România si China, pentru a crea un pod între generațiile trecute și generațiile viitoare, Ambasada Republicii Populare Chineze în România și Asociația ChinaRo, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Institutul Confucius Sibiu au organizat, sâmbătă, 1 Iunie, la Mioveni, un eveniment cultural-educativ comun, pentru copiii români și chinezi.

La acest eveniment au participat noul ambasador al Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa, Jiang Yu, familiile unor dintre membrii corpului diplomatic chinez și de copiii acestora, prefectul Emilian Dragnea, deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Cristina Stocheci, conducerea Primăriei Mioveni, directori de instituții și consilieri locali.

Manifestarea a cuprins o expoziție de tablouri realizate de copii români și de copiii personalului diplomatic al ambasadei Chinei, momente artistice tradiționale oferite de cele două părți, jocuri interactive și alte activități dedicate copilăriei.

De asemenea, a fost plantat și un ¨copac al prieteniei¨ care simbolizează prietenia și longevitatea relațiilor dintre cele două state.

Tot în cadrul acestui eveniment, Ambasada Chinei a oferit burse de merit unor cursanți care studiază limba chineză la nivelul județului, inclusiv în orașul Mioveni.

About The Author

Related posts