Un bărbat a primit o amendă de 200 de lei pentru că a hrănit o ursoaică cu 3 pui
Un bărbat a primit o amendă de 200 de lei pentru că a hrănit o ursoaică cu 3 pui

Un bărbat a primit o amendă de 200 de lei pentru că a hrănit o ursoaică cu 3 pui

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru protecția mediului în zonele cu afluență ridicată de persoane, dar și alte genuri de misiuni în județul Argeș.

Pe timpul acțiunii, în zona Moliviș (DN 7C),  a fost depistat un bărbat în vârstă de 44 ani care hrănea o ursoaică cu 3 pui, în timp ce se afla pe marginea carosabilului. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 200 lei conform Legii 54 din 2012. De asemenea acestuia i s-au indicat riscurile la care se expune, și i s-a recomandat să evite astfel de acțiuni pe viitor, deoarece comportamentul urșilor este imprevizibil, cu atât mai mult a unei ursoaice care are și pui.

Tot în zona Barajului Vidraru (DN 7C), mai multe persoane au fost depistate în timp ce desfășurau activități de picnic și aveau focul aprins într-o zonă în care nu sunt permise astfel de activități. În această situație au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 300 de lei, precum și 3 avertismente.

În zona Podul Viilor din municipiul Pitești, doi bărbați, ambii în vârstă de 31, au fost sancționați de jandarmi cu amendă de 500 lei și un avertisment pentru faptul că pescuiau fără a deține permise eliberate de autoritățile competente.

Tot în municipiul Pitești, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost amendat de jandarmi cu amendă în valoare totală de 2000 lei, pentru faptul că a tulburat liniștea publică, a amenințat cu acte de violență patrula de jandarmi și a refuzat să prezinte documentele de identificare pentru stabilirea identității sale.

About The Author

Related posts