web analytics
Breaking News
Un bărbat din Tigveni a fost omorât de un mistreţ!

Un bărbat din Tigveni a fost omorât de un mistreţ!

A fost nevoie să moară un om pentru ca autoritățile să ia în calcul pericolul reprezentat de urși și porcii mistreți. Astăzi un bărbat din Argeș a fost omorât de un porc mistreț chiar în grădina casei lui. Mușcătura animalului a fost atât de adâncă încât i-a secționat artera femurală și i-a provocat hemoragia fatală.
Bărbatul avea 40 de ani și era cu oile în grădina lui, la aproximativ 200 de metri de casă și la 1 km de strada principală a localității Tigveni. Mistretul l-a mușcat de picior și i-a secționat artera femurală. Un alt cioban a auzit strigătele disperate ale bărbatului și l-a salvat din colții mistrețului, apoi a sunat la 112.
Un echipaj SMURD ajuns în zonă de la Curtea de Argeș. Paramedicii au încercat să îi oprească sângerarea, iar în sprijin a fost chemat un echipaj de terapie intensivă mobilă de la Pitești. Bărbatul se afla însă în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.
Problema atacurilor urșilor și porcilor mistreți în zona de nord a județului Argeș este foarte cunoscută. Animalele au coborât de zeci de ori în acest an și au făcut prăpăd în gospodării.
Porcii mistreţi au fost văzuţi şi în comuna Stâlpeni, aici au fost zăriţi seara trecând dinspre râu spre păduricea din imediata apropiere a popasului din comuna. Oamenii care au zărit porcii spun că erau peste 10 exemplare, şi că nu au putut decât să se retragă de pe stradă, în aşa fel încât sălbăticiunile să nu le observe.
Bărbatul care a murit astăzi la Tigveni, era căsătorit si avea doi copii. Având exemplu acest caz, autoritățile locale vor solicita ministerului de resort o derogare pentru a putea împușca animalele agresive.

About The Author

Related posts