Un brad a luat foc după ce și-a răsfirat crengile peste conductoarele electrice

Un brad a luat foc după ce și-a răsfirat crengile peste conductoarele electrice

Un brad a luat foc după ce și-a răsfirat crengile peste conductoarele electrice! Cum în zonă sunt numai brazi seculari un incendiu de pădure părea iminent!

Un brad bătrân a fost cuprins de flăcări din cauza liniilor electrice! Arborele cuprins de flăcări se află la circa 150 metri spre interiorul pădurii, iar, aşa după cum spun cei care s-au deplasat la locul respectiv, în jur sunt multe exemplare bătrâne, existând pericolul extinderii focului.

La locul indicat, s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Rucăr cu autospecialele. Aceștia ajunși la fața locului au cerut sprijinul celor de la CEZ Distribuție pentru a opri curentul electric în zonă ca doi arbori care au fost incendiați să fie doborâți la pământ. A fost o intervenție de mare risc pentru că a fost nevoie să se folosească apă și spumă pe lângă un stâlp de înaltă electricitate. Localnicii din zonă au rămas fără curent electric până când va fi remediată problema. Defrișările în lungul liniilor electrice ar trebui să devină o prioritate națională.

Localnicii sunt speriaţi de ce s-ar putea întâmpla dacă focul se extinde: „Dacă nu se reuşeşte stingerea focului rapid o să ne confruntăm cu un incendiu ca atunci când a ars în Prislop, zile în şir, vegetaţie distrusă, animale moarte, case în pericol. Să ne rugăm să îl stingă până s-ar putea produce o nenorocire”, spune Ion V., un localnic din Dâmbovicioara.

About The Author

Related posts