20.7 C
Campulung Muscel
marți, 9 august, 2022

Un centru din Argeș a devenit partener CNR UNESCO  

Alte Știri
Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș a devenit partener CNR UNESCO,

ca urmare a activității desfășurate de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești în sprijinul conservării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș a obținut statutul de partener al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.  

”Am aplicat și noi pentru dobândirea statutului de partener al CNR UNESCO. Pe lângă programul anual de activități al instituției noastre, din care reiese clar continuitatea în ceea ce privește conservarea și promovarea patrimoniului cultural imaterial, probabil a contat foarte mult și participarea cu succes a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești în proiectul Together Yesterday and Today. You and Me!, organizat în primăvara acestui an de doamna profesor Mirela Tanc sub auspiciile CNR UNESCO, la Expoziția Internațională Dubai 2022” a declarat Elena Iagăr, managerul interimar al CJCA Argeș.  

”Atelierul de confecționat mărțișoare, mentorat online de Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești în cadrul acestui eveniment, a adus în fața participanților prin intermediul tehnologiei, un adevărat regal artistic organizat de această școală, sub coordonarea directoarei Elena Iagăr cu participarea cursanților Secțiilor de Tesut-Cusut de la Bogați (coordonator Flory Buia) și Popești (coordonator Veronica Iordăchiță), meșterilor populari Marilena Iosifaru din Corbeni și Viorica Olivotto din Nucșoara, ansamblurilor de dansurilor populare Murgulețu din Popești (instructor Gheorghe Iordăchiță) și Doruri de câmpie din Hârsești (instructor Loredana Costache) și profesorilor George Mărgineanu, Dragoș Dinescu și Cătălin Iancu”, se arăta în comunicatul oficial al CNR Unesco publicat la finalul evenimentului.  

”Acum vom putea organiza și noi evenimente sub sigla CNR UNESCO, primul fiind Tabăra Internațională de Meșteșuguri ”Tradiții din regiunea ta” ce va avea loc la Cabana Voina în perioada 30 august – 2 septembrie 2022”, mai spune Elena Iagăr.  

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie