Un general de brigadă (r) s-a stins din viață!
Un general de brigadă (r) s-a stins din viață!

Un general de brigadă (r) s-a stins din viață!

Un general de brigadă (r) s-a stins din viață săptâmâna trecută! Un exemplu de patriotism, un profesionist excepţional şi un brav militar, Valeriu Nicuţ şi-a dedicat întrega viaţă Armatei şi ţării.

Originar din comuna argeşeană Domneşti, generalul Nicuţ era văr cu Gheorghe Nicuţ, fost primar la Curtea de Argeş, şi cumnat cu Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitatea naţională şi ministru al Apărării Naţionale.

General al Armatei României, de-a lungul carierei, Valeriu Nicuţ a ocupat funcţii imporante în sistemul de apărare al ţării, fiind secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, locţiitor al şefului Statului Major General, reprezentant militar al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Mons, Belgia, şef al Secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General al NATO, la Bruxelles, Belgia.

Un exemplu de patriotism, un profesionist excepţional şi un brav militar, Valeriu Nicuţ şi-a dedicat întrega viaţă Armatei şi ţării. Cei care au avut bucuria să-l cunoască l-au apreciat, l-au respectat şi l-au iubit. În urmă cu cinci ani a fost decorat de către Traian Băsescu, preşedintele României de la acea dată, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

About The Author

Related posts