Un poliţist a ajuns în atenţia D.G.A. pentru comiterea mai multor fapte!

Un poliţist a ajuns în atenţia D.G.A. pentru comiterea mai multor fapte!

În data de 08 iulie 2015, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul unui Post de Poliție – I.P.J. Constanța, precum și un lucrător din cadrul Poliției Locale din aceeași localitate, după ce au pretins și primit de la un denunțător suma de 600 de euro și un telefon mobil, în scopul de a nu-și exercita în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, precum și de a-i crea o situație favorabilă cu ocazia derulării unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanța.

Cauza a avut la bază un denunț formulat, în data de 07 iulie a.c., la linia telefonică gratuită TelVerde a D.G.A. 0800 806 806.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, faptă prev. de art. 6 din Legea nr. 78/2000 în ref. la art. 289 din C.P., abuz în serviciu, faptă prev. de art. 297 din C.P. și șantaj, faptă prev. de art. 207 din C.P. S-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de agentul de poliție, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile și măsura controlului judiciar față de lucrătorul Poliției Locale.

About The Author

Related posts