10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Un primar din Argeș a fost reclamat la DNA

Alte Știri

Un primar din Argeș a fost reclamat la DNA. Consilierul USR, Cristian Nicula a depus un denunț la DNA împotriva primarului Ion Dumitrache de la Poiana Lacului, primar PNL.

„Colegul meu Cristian Nicula, consilier local USR în Poiana Lacului, a descoperit cum 155.000 de lei din bugetul local al anului 2020 s-au evaporat, conform registrelor contabile, pentru transportul elevilor, deși în anul respectiv, predarea în sistemul de învățământ a fost în mare parte online. După un calcul simplu, automobilele primăriei au realizat 1000 de km pe zi.
Ba mai mult, primarul PNL fost surprins de Cristian Nicula în timp ce își umplea bidoanele cu combustibil, pe care le punea mai apoi în portbagajul mașinii sale.
Pe baza documentelor, consilierul USR a depus un denunț la DNA împotriva primarului.
Cristian Nicula, consilier local USR Poiana Lacului: ,,155.000 de lei din banii destinați transportului de elevi la școală au fost cheltuiți pe combustibil nejustificat în anul 2020 de către Primăria Poiana Lacului, în timp ce noi, cetățenii de rând, ne ,,bucurăm” de drumuri neasfaltate, servicii publice execrabile, de lipsa canalizării, de lipsa unui pod pe DN 67B, plus alte lipsuri relevante pentru starea unei localități ce merită mai mult. În 2019, cheltuielile totale pentru combustibil folosit de microbuzele școlare au fost de 186.790 de lei.
În 2020, într-un an în care elevii au stat în cea mai mare parte din an acasă, SURPRIZĂĂĂ, reiese din registrul contabil că încă 154.590 de lei au fost cheltuiți pentru combustibil folosit de microbuzele școlare. Așa ceva, doar în Poiana Lacului, poți vedea. Conform tuturor calculelor, cu suma cheltuită pentru combustibil în anul 2020, se putea face înconjurul Pământului de 7 ori. Eu am fost singurul consilier local din localitate care a sesizat organele statului despre isprava primarului. Continuarea o găsiți AICI.”, scrie senatorul USR de Argeș, Narcis Mircescu pe rețeaua de socializare.
Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie