web analytics
Breaking News

Un sfert din locuitorii comunei Poienarii din Muscel sunt plecați în străinătate!

Un sfert din locuitorii comunei Poienarii din Muscel sunt plecați în străinătate!

Un sfert din locuitorii comunei Poienarii din Muscel sunt plecați în străinătate! Edilul localității, Ion Banzea a făcut bine calculele și a ajuns la concluzia că cei mai mulți sunt plecaţi la muncă în străinătate din cauza lipsei locurilor de muncă din zonă.

Rezultatul nu este „de bine” pentru comuna care nu face excepţie de la regula depopulării.

„Dacă dintr-o casă nu este nimeni plecat, din următoarea sunt plecaţi doi. Un sfert dintre locuitorii comunei sunt plecaţi în afară. Toţi se duc după un loc de muncă, unde se câştigă mai bine.

Dar, spre bucuria noastră, se întorc şi investesc în comună. Şi-au cumpărat terenuri, şi-au făcut case, sunt speranţe că se vor întoarce definitiv”, aşadar, sunt şanse ca primăria să-şi menţină contributorii la bugetul local din rândul persoanelor fizice.

Căci de persoane juridice cam duce lipsă, comuna fiind dezavantajată de amplasarea pe deal, la distanţă de Drumul Naţional 73.

„Cei care îşi deschid firme se uită să fie la şoseaua naţională, să aibă acces şi să se mişte repede. Contribuabili la buget… mai puţini. Dar şi cu bani puţini, dacă te gospodăreşti un pic, te descurci”, a mai spus acesta.

 

About The Author

Related posts