web analytics
Breaking News
Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă, trebuie să își sporească efectivele!

Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă, trebuie să își sporească efectivele!

Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă, trebuie să își sporească efectivele! Salvamont Argeș, la Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări Speciale – SARTISS 2018.

Vineri, 2 noiembrie a.c., la Oradea, a avut loc „Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări Speciale” – SARTISS 2018. În cadrul acestei conferinţe, Ion Sanduloiu, director Salvamont Arges, în calitatea sa de șef al Comisiei de Avalanșă  în cadrul Salvamont România, a prezentat un material cu titlul „Primele intervenţii cu unităţi canine brevetate pentru avalanşă – Iarnă 2017-2018”.

În martie 2017, a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniul intervenției cu câini de avalanșă, componenta care lipsea în salvarea montană din țara noastră. În sezonul imediat următor, pe fondul creșterii numărului de accidente fatale în avalanșă (5 decese) în sezonul 2017-2018, au fost primele utilizări la avalanșă ale componentei canine.

“Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă, trebuie să își sporească efectivele. Este în sarcina șefilor de servicii Salvamont și a autorităților locale să sprijine această activitate, pentru a crește șansele unei eventuale intervenții în imediata apropiere, sporind astfel și șansele de supraviețuire ale victimelor”– a punctat Ion Sanduloiu, director Salvamont Arges, în cadrul prezentării.

De asemenea, pentru munca depusă, efortul în vederea protejării populației și salvării de vieți, Salvamont Argeș a primit medalia Parlamentului Franței, înmânată de Carole Bureau-Bonnard, vicepreședintele Parlamentului Francez.

About The Author

Related posts