Universitatea din Piteşti promite studenţilor un cămin nou!

Universitatea din Piteşti promite studenţilor un cămin nou!

La sfârşitul lui 2017, ar putea începe lucrările pentru un nou cămin studenţesc ce aparţine de Universitatea de Stat din Piteşti.

Universitatea din Piteşti se află printre cele 30 de universităţi din România care urmează să primească fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru construirea unui cămin studenţesc.

„Am fost anunţat că suntem între cele 30 de universităţi care vor primi bani pentru construirea unui cămin studenţesc complet nou. E o oportunitate să realizăm un cămin modern. Ministerul Dezvoltării are un program structural cu fonduri europene exact în modernizarea bazei studenţeşti în România, iar noi vom beneficia de acest lucru şi ne pică extraordinar de bine. Va fi o clădire P +5. Am identificat posibilitatea construirii clădirii în campusul din Doja. Sunt acolo două locaţii posibile ca încadrare şi spaţiu”, a explicat rectorul Dumitru Chirleşan, în cadrul unei conferinţe de presă.
UPIT a avut în administraţie trei cămine studenţeşti: cel din Gheorghe Doja, cel din Războieni, respectiv cel din Ştefăneşti. Din cauza costurilor uriaşe de reabilitare a căminului din Ştefăneşti, conducerea UPIT a luat decizia de a preda căminul către administraţia locală din Ştefăneşti. Rectorul Dumitru Chirleşan preconizează că Universitatea nu va mai avea de la sfârşitul lunii februarie în administraţie căminul din Ştefăneşti.

În cele două cămine studenţeşti care sunt în administrarea UPIT se regăsesc 630 de studenţi. Sunt situaţii unde stau şi câte cinci într-o cameră. Dacă s-ar construi un cămin studenţesc nou, lucrurile ar intra într-un ritm normal, iar studenţii ar sta mai degajaţi în camerele studenţeşti, în timpul facultăţii.

 

About The Author

Related posts