Unui măţăuan i-au fost furate mioarele în Săptămâna Patimilor!

Unui măţăuan i-au fost furate mioarele în Săptămâna Patimilor!

Unui măţăuan i-au fost furate mioarele în Săptămâna Patimilor!

Sărbătorile de Paşte nu au fost unele liniştite pentru o familie din comuna Mioarele. Oamenii se ocupă cu oieritul şi înainte de sărbători au observat că de la stâna situată în comuna Valea Mare Pravăţ, sat Bilceşti, au dispărut circa 300 de mioare.

Marian Boambeş este un gospodar din comuna Mioarele. Vecinii îl ştiu ca om serios şi muncitor. Bărbatul are o stână unde avea o turmă de oi frumuşică. Înainte de sărbătorile de Paşte se adunaseră la stână mulţi mieluşei, iar o parte a acestora urma să fie comercializaţi.

Pe data de 22 aprilie Boambeş s-a dus la stână sa verifice dacă totul este în regulă. A vorbit cu cbăiatul de acolo şi a plecat. Aşa după cum spune Marian Boambeş, luni pe 22 aprilie între orele 2 şi 3 noaptea, i-au fost furate mioarele, iar el a observat furtul la câteva zile: „Furtul a fost luni noaptea pe la 2 sau 3. Nu am observat imediat. Am văzut când m-am dus pentru nişte miei. Atunci am numărat şi am văzut că îmi lipseau circa 100 de oi şi 200 de miei. Am dat imediat alarma şi m-am dus la Poliţie. Atunci poliţiştii au început căutările. Nu era miel sub 15 kg. Toţi erau mari. Eu cred că au venit la pont, altfel nu pot să înţeleg. Nici cum băiatul nu a ştiut nimic…”, spune Boambeş.

Vreo 10 zile Marian Boambeş a tot căutat, dar şi poliţiştii au demarat cercetările. Omul spera să-şi găsească turma, a găsit-o, dat doar câţiva miei: „După o săptămână şi ceva am dat de oi. Am găsit la Valea Siliştii oile la Puiu Bărboiu. Acolo mai erau 73 de oi şi 4 miei, cei mai slabi. Bărboiu a spus că i-au fost duse de Guiman să le ţină în pază. Înţeleg asta, dar cum iei tu oile cu crotalul meu şi nu comentezi, e cusută cu aţă albă povestea”, mai spune Boambeş.

I-au spart casa în noaptea nunţii!

Păgubitul, nu e la prima experienţă negativă. În urmă cu circa un an, acestuia i-a fost prădată casa. Şi atunci autorii s-au dus la pont, spune omul: „Tot fraţii Guiman m-au furat şi când am avut nunta cu copiii. După nunta de zi, seara am plecat la restaurant. E, în noaptea aia mi-au spart casa şi mi-au luat tot aurul, bijuterii moştenite de la familie, altele cumpărate acum, şi au mai luat şi banii care-i primiseră mirii acasă. A venit şi atunci poliţia, a luat amprente, dar ce să mai găseşti când în curtea mea şi în casă au intrat sute de oameni… Am văzut la gâtul concubinei unuia de îl bănuim, un pandativ de era al nevestei mele, dar nu s-a mai întâmplat nimic de atunci, am rămas cu paguba”, spune Marian Boambeş.

După ce a fost prădat de hoţi, Boambeş a rămas cu paguba, nu şi-a mai recuperat nicio bijuterie şi mai spune omul că necazurile se ţin de capul lui: ”Tot fraţii ăştia,  mi-au mai făcut şi alte rele. Eu am contract de păşunat cu Institutul Viticol Dâmboviţa. Nu pot să păşunez acolo pentru că tot fraţii ăştia mi-au băgat vacile pe păşune, mi-au distrus gardul, nu mai pot să beneficiez de păşunea aia. Am 5 procese pe rol cu oamenii ăştia. Am şi Ordonanţă Prezidenţială şi mâine, domnul executor Mihai Mitu vine să o pună în executare! Sincer, nu mai ştiu ce să fac cu ăştia. Îi prinde Poliţia, nu le face nimic, nu mai ştiu ce să mai cred, dumneata ce ai crede dacă ai fi în locul meu…”, spune Boambeş.

Poliţia face cercetări în acest caz

Pe de altă parte reprezentanţii IPJ Argeş au precizat: ”Pe 29 aprilie a fost sesizată fapta, în prezent se desfăşoară cercetaări pentru saăvârşirea infracţiunii de furt calificat. De fapt, fapta se pare că ar fi fost comisă pe 22 sau 23 aprilie. Numărul de ovine furate este vag, nu se poate spune cu certitudine că sunt 100 sau 200. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs această faptă, cine se face vinovat”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, subofiţerul Florin Popa.

About The Author

Related posts