UPDATE! 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile

UPDATE! 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti efectuează 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, pentru destructurarea a nouă grupări infracţionale specializate în exploatarea persoanelor vulnerabile.

La data de 13 iulie a.c., poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti şi împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş efectuează 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile în satul Gămăcești, localitatea Berevoesti.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2012 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale.

Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai mulţi bărbaţi, profitând de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acţiune participă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi al Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

About The Author

Related posts