web analytics
Breaking News

Urşii au reapărut pe Transfăgărăşan, precum câinii comunitari…

Urşii au reapărut pe Transfăgărăşan, precum câinii comunitari…

Urşii au reapărut pe Transfăgărăşan, precum câinii comunitari… Cei care au trecut pe lângă ei, în weekend cu maşina s-au simţit minunat, scriu fotografii urşilor pe paginile lor de socializare. Cel mai riscant este dacă le dau animalelor sălbatice mâncare, pentru că atunci devin destul de periculoase, mai ales că au ieşit la drumul mare, precum câinii abandonaţi!

Prezenţa urşilor pe marginea Transfăgărăşanului nu mai constituie o curiozitate, iar animalele s-au obişnuit cu oamenii, care le aruncă mâncare. Fără să-şi dea seama că se expun la riscuri, unii turişti coboară din maşini şi se apropie periculos de mult de sălbăticiuni, să le fotografieze.

Specialiştii îi atenţionează pe turişti ca, în cazul în care se întâlnesc cu urşii, să nu-i hrănească şi nici să nu încerce să se apropie prea mult de ei, pentru că pot deveni agresivi, considerând că li se încalcă teritoriul.

„Oferindu-le mâncare, oamenii nu le fac niciun bine, ci, dimpotrivă, le fac mai mult rău, fiindcă animalele sălbatice vor fi încurajate să-şi părăsească frecvent arealul natural şi, totodată, apare riscul să fie atraşi mai mult spre localităţile din zonă”, mai spun aceştia.

About The Author

Related posts