Ursul a băgat spaima în musceleni!

Ursul a băgat spaima în musceleni!

Ursul a băgat spaima în musceleni!

Ursul a apărut din nou în Muscel. De această dată în zona Măgură, spre Bughea de Sus, spre poligon.În zona cu pricina, un exemplar de vreo 300 de kg vizitează gospodăriile aproape zilnic.

Aşa după cum spun cei din zonă, ursul a distrus garduri, a încercat să mănânce orătăniile de prin gospodării, însă oamenii s-au mobilizat şi seara, atunci când aud câinii lătrând, ies din case şi fac gălăgie, îndepărtând animalul.

“De câteva săptămâni a apărut ursul. La noi a distrus un gard şi a încercat să ajungă la coteţul găinilor. Am auzit gălăgie şi am ieşit din casă. Vine până lângă case, la mai puţin de 10 metri. Acum câteva seri soţul meu a ieşit să vadă  ce se întâmplă de latră câinii şi a dat de urs… Noroc că şi-a dat seama că e un urs şi a intrat în casă. A zis că e destul de mare de vreo 300 de kg. Suntem înspăimântaţi de ce se întâmplă. Am înţeles că a mâncat o capră a unui vecin. Nouă ne-a distrus gardurile, a tras de gardurile de sârmă de la coteţe, a făcut rele, dar nu mi-a omorât animalele”, spune o femeie din zonă.

Ursul dă târcoale prin zona Bughea de Sus, spun localnicii din zonă. O tânără a văzut matahala în apropierea Băilor Bughea: ” Eram în zonă. Am văzut că se apropie ceva, am crezut că e un cal, o vacă, ceva de genul ăsta, nu aş fi crezut că văd un urs, niciodată.  Am încercat să-I fac poză, dar când s-a aprins blitzul s-a uitat spre mine şi mi-a fost frică. Am plecat imediat de acolo, eram cu maşina. Nu îmi doresc să mai trăiesc aşa ceva, a fost groaznic”, spune o tânără.

Ursul, aşa după cum mai spun cei din comună, a răsturnat pubele de gunoi, s-a plimbat prin Bughea de Sus, dar cum spun unele voci, primarul nu vrea să facă vâlvă, ascunde incidentul, iar camerele de supraveghere din localitate, ori nu sunt conecate, ori nu se doreşte a se căuta imaginile în care se vede ursul plimbându-se nestingherit pe străzi.

Sălbăticiunea s-a plimbat prin sat şi ziua, a trecut prin faţa magazinelor din imediata apropiere a şcolii din Bughea de Sus.

“O fetiţă l-a văzut. Intrase să ia ceva de la magazin, a ieşit şi s-a întors imediat, a spus că e un urs afară. Nu s-a uitat spre noi, a trecut spre pădure… Poate dacă atacă vreun om o să facă şi primarul ăsta ceva. Nu ştiu de ce nu vrea să anunţe la Piteşti incidental ăsta, că pentru noi e foarte periculos”, spune un alt localnic.

“Noi am făcut plângere la primărie. Sperăm să ia cineva măsuri să îndepărteze ursul. Animalul apare că nu are mâncare, caută să mănânce, nu e vina lui, ştiu că pădurarii care au obligaţia să le pună mâncare nu o fac. Ştiu că boabele ale ape care le primesc să le ducă în pădure ajung la ei acasă, la porci sau ce animale mai au. Asta e de fapt problema. Cine zice că pleacă ursul din pădure degeaba se înşeală. Nu au ce mânca!”, spune o altă persoană dintr-o instituţie publică.

About The Author

Related posts