Vacanță judecătorească, timp de două luni!

Vacanță judecătorească, timp de două luni!

Vacanță judecătorească, timp de două luni! Astfel, în perioada 15 iulie-2 septembrie se vor judeca numai dosarele de urgenţă.

Pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată pe perioada vacanţei judecătoreşti, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti vine cu amănunte reefritoare la cauzelor care au termene de judecată în perioada 15 iulie – 2 septembrie 2019.

În perioada vacanţei judecătoreşti, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent. Astfel, Secţia I Civilă va judeca: cererile de ordonanţe preşedinţiale, cererile de suspendare a executării hotărârilor judecătoreşti, cererile privind măsurile asigurătorii, cererile de plasament de urgenţă al minorilor, cazurile de adopţie şi cauzele privitoare la abandon

Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 17 iulie şi, respectiv, 7 şi 21 august.  Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal va judeca dosarele privind: cererile de ordonanţe preşedinţiale, cererile de suspendare a executării, cererile de restituire a cauţiunii depuse, măsurile asigurătorii, cauzele privind informaţiile publice, excepţiile de nelegalitate, recursurile declarate la încheierile judecătorului delegat. Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 17 şi 25 iulie şi, respectiv, 8 şi 29 august.

La Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie vor fi judecate cauzele privind: contestaţiile declarate la încheierile de propunere a arestării preventive, contestaţiile declarate la încheierile de prelungire a arestării preventive, contestaţiile declarate la încheierile de menţinere a arestării preventive, contestaţiile declarate cu privire la măsura arestului la domiciliu, contestaţiile declarate cu privire la măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune, cererile formulate de autorităţile judiciare străine în baza Legii nr. 302/2004 privind cooperarea internaţională în materie penală, cererile privind luarea măsurii arestării preventive sau a altor măsuri preventive neprivative de libertate şi, după caz, cererile de prelungire a acestor măsuri, cererile privind măsura arestului la domiciliu, a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune, soluţionate în primă instanţă de curtea de apel, alte cereri cu caracter urgent prevăzute de lege.

Şedinţele de judecată se vor desfăşura în raport de înregistrarea acestor cereri. Persoanele interesate (părţi în cauză, apărători ori mandatari) care doresc să depună diverse acte la dosarele aflate pe rolul instanţei amintite sau să obţină copii de pe acte din dosare, se pot adresa Biroului Arhivă şi Registratură de la sediul instanţei, în fiecare zi de joi, începând cu data de 18.07.2019, între orele 08.00- 12.00.

About The Author

Related posts