Veste bună! Locuitorii de pe Valea Bărbușii au apă curentă la robinete

Veste bună! Locuitorii de pe Valea Bărbușii au apă curentă la robinete

Veste bună! Locuitorii de pe Valea Bărbușii au apă curentă la robinete. În luna februarie a acestui an au debutat lucrările de alimentare cu apă pe strada Valea Bărbuşii. Operaţiunea vine după ce, în urmă cu cinci ani, administraţia locală a cheltuit 1,1 miliarde lei vechi pentru un puţ de 150 de metri adâncime, din care urma să se capteze apa şi să fie înmagazinată într-un bazin, iar prin cădere liberă să alimenteze câmpulungenii de pe Valea Bărbuşii. Dar, după finalizarea săpăturilor, când s-au recoltat probe de apă, s-a constatat că aceasta nu este potabilă. Şi, pentru că această arteră „rurală” s-ar putea să fie singura unde locuitorii n-au apă la robinete, primăria a alocat bani pentru lucrarea de alimentare cu apă din reţeaua municipiului.

În bugetul din 2018 s-a alocat suma 2.943.215,10 lei (146.370 lei – proiectarea şi asistenţa tehnică; 2.796.845,10 lei – construcţii şi instalaţii), pentru extinderea reţelei pe strada Valea Bărbuşii, dar şi pe şoseaua de centură, pe strada Grigore Alexandrescu. Execuţia celor două tronsoane, care sunt incluse într-un singur lot, a fost câştigată, în urma licitaţiei de firma din Câmpulung, Sercop ADN SRL. În vara anului trecut, executantul a oferit preţul de 2.902.367,71 lei.

Și, cum vă spuneam, pentru că vremea a permis, la treabă erau muncitorii firmei Cornea Ind. Construct, probabil, cea cu care colaborează Sercop pentru „dovedirea” numeroaselor lucrări pe care le-a contractat în municipiu. De la începutul anului au început săpăturile de la intersecţia cu strada Grigore Alexandrescu, şoseaua de centură, şanţul fiind făcut până aproape de depozitul de material lemnos al primăriei. S-au făcut excavări pe o anumită distanţă, s-au făcut racordurile şi aşa până la capătul străzii, adică în zona unde este săpat puţul cu apă, care nu e bună de consum.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Liviu Țâroiu a vorbit despre reţeaua de alimentare cu apă de pe Valea Bărbuşii, executată după eşecul înregistrat prin încercarea de a furniza principala utilitate prin intermediul unui foraj făcut degeaba. Asta pentru că probele au indicat că apa captată din zona înaltă a străzii, aproape de răscrucea cu Chilii, Livadie şi Leculeşti, nu este potabilă.

Liviu Ţâroiu i-a anunţat pe localnici că, din 25 septembrie, începe distribuţia pe noua conductă, prin care apa este adusă din reţeaua centrală până în bazinul prevăzut de vechiul proiect. „Timp de câteva zile, a fost spălat şi, începând de la sfârșitul lunii, putem să oferim oamenilor din cartierul respectiv apă potabilă”, a precizat primarul Liviu Ţâroiu.

About The Author

Related posts