Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu: Ce facem noi
Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu: Ce facem noi

Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu: Ce facem noi

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu a făcut următorul anunț pe pagina sa de socializare.

În data de 17.03.2020 în cadrul ședinței extraordinare a CJ Argeș a fost adoptată o hotărâre care constă în actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Prin acestă hotărâre s-a luat decizia achiziționării unui sistem real-time PCR și chitul pentru detecția COVID-19.
Totodată prin acestă hotărâre s-au alocat sume de bani pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie Pitești în vederea asigurării de materiale necesare respectării condițiilor igienico-sanitare.

Ce fac ei:

Prin Decretul de instituire a stării de urgență pe teritoriul României în Anexa nr. 1 Capitolul II – Domeniul economic ,,Art. 10 – Autoritățile publice centrale precum și entitățile juridice în care statul este acționar majoritar, pot achiziționa în mod direct materiale și echipamente necesare combaterii acestei epidemii.”
Conform acestui decret numai autoritățile publice centrale pot face achiziții în mod direct, autoritățile publice locale nefiind cuprinse trebuind să urmeze procedurile din Legea 96/2016 privind achizițiile publice.

Concluzii:

Din cauza faptului că valoarea sistemului real-time PCR și chitul pentru detecția COVID-19 este mai mare decât pragul maxim pentru achiziția directă și pentru că în decretul mai sus menționat autoritățile publice locale nu pot face achiziții directe, este necesară demararea procedurii de achiziții publice ceea ce conduce la prelungirea inutilă a termenului până când cetățenii județului vor beneficia de serviciile acestui sistem.

Ce faceți voi?

About The Author

Related posts