VIDEO: A atacat cu toporul un poliţist! Acum e în arest preventiv!

VIDEO: A atacat cu toporul un poliţist! Acum e în arest preventiv!

VIDEO: A atacat cu toporul un poliţist! Acum e în arest preventiv!

Joi seara, în comuna musceleană Bughea de Sus a izbucnit un scandal între doi bărbați. Totul a pornit pe fondul consumului de alcool. După mai multe schimburi de replici între cei doi indivizi, aceștia s-au luat la bătaie.

Imediat, localnicii au sunat la 112 și au solicitat intervenția polițiștilor pentru aplanarea conflictului din fața magazinului cunoscut ,,La Dobrescu,,.

Ajunși la fața locului, oamenii legii de la Postul de Poliție Rurală Bughea de Sus au intervenit pentru a stinge conflictul, au folosit pentru a-i liniști pe cei doi și sprayul din dotare, iar cei doi s-au despărțit, însă conflictul nu s-a stins. Unul dintre cei doi scandalagii, recidivist, cunoscut în comună destul de agresiv, a plecat în fugă spre casă și s-a întors relativ rapid, cu toporul în mână, amenințând pe toată lumea cu toporul, însă direcția era spre polițiștii care au aplanat conflictul, dar mai ales către cel care l-a potolit cu sprayul din dotare.

Polițistul, pentru a-l opri pe bărbatul de 38 de ani care amenința cu toporul, a făcut uz de arma de foc. A tras un foc în plan vertical, dar pentru că respectivul nu a avut nicio tresărire, a tras încă cinci focuri de armă, iar un glonț l-a rănit pe bărbatul agresiv în piciorul drept în zona genunchiului, însă plaga nu i-a pus viața în pericol.

După incident, în încercarea de a-l  liniști pe bărbatul agresiv pentru a-l transporta la CPU Câmpulung pentru îngrijiri medicale, acesta a fost întrebat de un localnic de ce a atacat polițiștii cu toporul, iar el a răspuns

,,Eu am venit cu toporul, tu ți-ai făcut datoria….”

Bărbatul nu a vrut să meargă la spital cu echipajul SMURD sosit la fața locului, însă după un timp acesta s-a prezentat la CPU Câmpulung cu un Logan a unei cunoștințe. Nu a intrat în camera de gardă pentru că s-a râzgândit probabil, sau s-a sfiit de reprezentanții mass media din fața CPU, așa că a făcut stânga-împrejur și a plecat.

La Bughea de Sus au fost solicitați și mascații pentru a potoli spiritele.

Aproape de miezul nopții, respectivul a ajuns la spitalul din Câmpulung pentru îngrijiri medicale. Medicul de gardă i-a acordat îngrijirile medicale ce se impuneau, glonțul a trecut pe lângă os, nu a atins nimic care să-i afecteze genunchiul drept, glonțul a ieșit, iar medicul l-a pansat și l-a trimis acasă, iar vineri dimineață a fost așteptat la un alt control.

Sâmbătă, Gabriel Cruceru a fost prezentat în faţa magistraţilor, iar după administrarea probatoriului şi audieri, instanţa de judecata a dispus: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. În baza art. 202 al.1 şi 3 C.p.p., art. 226 al.1 C.p.p. rap. la art. 223 al.2 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului Cruceru Gabriel pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 8 iunie 2019, orele16:45 , la 7 iulie 2019, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat privind dispunerea măsurii arestului la domiciliu faţă de acesta. În baza art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta procedură rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 8 iunie 2019, ora 16:45.”

Cruceru a fost transferat la arestul IPJ Arges unde va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Gabriel Cruceru, de 38 de ani, a fost condamnat în martie 2012, de Judecătoria Câmpulung, la un an închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe 28 august 2013, când era în perioada de supraveghere, a lovit intenţionat cu maşina un biciclist şi un localnic.
A fost cercetat pentru tentativă de omor, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului.

Curtea de apel Piteşti l-a condamnat definitiv în 2016.

După ce a fost arestat preventiv, Gabriel Cruceru a stat puţin în celulă pentru că în iulie 2014 a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura a fost menţinută până pe 4 octombrie 2016, când a fost condamnat definitiv, fiind încarcerat. În perioada cât a stat închis, deţinutul Gabriel Cruceru a beneficiat şi de o învoire, pentru „bună purtare”.  A putut părăsi penitenciarul în perioada 22 octombrie – 27 octombrie 2018. În februarie 2019 a fost eliberat condiţionat.

 

About The Author

Related posts