VIDEO: Acţiune a jandarmilor musceleni pentru prevenirea şi combaterea furtului de material lemnos!

VIDEO: Acţiune a jandarmilor musceleni pentru prevenirea şi combaterea furtului de material lemnos!

Atât sâmbată, 10 martie, cât şi duminică, 11 martie, efective de jandarmi din cadrul Detaşamentului 7 Jandarmi Câmpulung au executat acţiuni punctuale, în zona comunelor Bughea de Sus, Lereşti şi Valea Mare – Pravăţ, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul tăierii, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii câmpulungeni au depistat mai multe persoane de sex masculin care sustrăgeau material lemnos din fondul forestier, persoane care au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale pentru sustragerea de material lemnos din fondul forestier, fapte prevăzute de art. 8, alin. 1, lit. b din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 9000 lei. De asemenea, o persoană de sex feminin a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei pentru refuzul de a da date cu privire la stabilirea identităţii sale, faptă prevăzută de art. 2 pct. 31 din Legea nr. 61/1991 rep. privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

S-a procedat la întocmirea documentelor de constatare conform prevederilor legale în vigoare, iar materialul lemnos (4,5 metri cubi) a fost ridicat de la făptuitori şi predat în custodie Ocolului Silvic Câmpulung.

About The Author

Related posts