VIDEO: Apariție exotică, pasărea Flamingo în Argeș!
VIDEO: Apariție exotică, pasărea Flamingo în Argeș!

VIDEO: Apariție exotică, pasărea Flamingo în Argeș!

Apariție exotică, pasăre Flamingo în Argeș! Printre rațe, lișițe, pescăruși și becațe, stă într-un picior, maiestuoasă, o pasăre Flamingo. Da, da, e de mirare, pentru ca paradisul zburătoarei este în țările calde, nu în toiul iernii, în România.

Aceste imagini sunt surprinse pe lacul Prundu de lângă Pitești, un baraj artificial unde, de regulă, sunt sute de păsări obișnuite cu clima de la noi. Între ele, o apariție exotică: o pasăre Flamingo roz, specifică Nordului Africii și sudului Asiei. De acolo, probabil, în drum spre alte zone, a trecut pe deasupra României și aterizat la Pitești. Rătăcită de restul stolului, de câteva zile stă pe lacul de la Pitești. Șeful Salvamont Argeș a filmat-o și a fotografiat-o timp de două zile. E pur și simplu încantat.
La fel ca el, oamenii se miră că un astfel de exemplar a rămas oarecum captiv în România. Acești tineri au venit special să vadă pasărea.
O pasăre Flamingo la Pitești nu am mai fost semnalată din anii 80. Cea pe care o vedeți este posibil să treacă iarna pe acest lac. Supraviețuirea ei ține însă decât de lunga va fi perioada de îngheț.

About The Author

Related posts