web analytics
Breaking News

VIDEO: Așa arată drumul Stoenești-Dragoslavele după ce a fost reabilitat!

VIDEO: Așa arată drumul Stoenești-Dragoslavele după ce a fost reabilitat!

Așa arată drumul Stoenești-Dragoslavele după ce a fost reabilitat! Pe toată lungimea drumului, de peste 3,6 kilometri, a fost turnat primul strat de asfalt, dar și cel de-al doilea, de uzură.

Autoritățile locale au fost prezente în număr mare pentru a vedea cum arată noul drum, după ce a suferit lucrări în ultimii ani, această rută fiind varianta de legătură între Câmpulung şi Târgovişte, dar şi Târgovişte-Braşov.

Lucrările au început în urmă cu 3 ani, cu bani de la judeţ, cu consolidările de mal, îndiguirile şi podeţele. Aceasta este o şosea importantă pentru trei judeţe, Argeş, Braşov şi Dâmboviţa, deoarece scurtează distanţa rutieră  spre Braşov şi Târgovişte.
Cu toată că autorităţile judeţene au dat asigurări că, la finele lui 2017, acest drum va fi asfaltat complet, se pare că termenul s-a decalat cu un an, 1 noiembrie fiind data de finalizare a reparaţiei arterei dintre cele două comune din Muscel.

Cu această ocazie, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a punctat faptul că lucrările de modernizarea a DJ 725 Stoenești – Dragoslavele au fost unele complexe care au presupus pe lângă asfaltarea propriu-zisă și executarea unor lucrări de artă (podețe, ziduri de sprijin).
Astfel au fost executate următoarele lucrări:
– Podețe tubulare D+600 mm – 4 bucăți, D = 1.000 mm – 5 bucăți;
– Lucrări suprastructură (asfalt) – două straturi – unul de legătură și unul de uzură;
– Ziduri de sprijin executate – 11;
– Parapete metalic tip semigreu pe o lungime de 800 de metri liniari;
– Valoare totală a investiției este de 5 milioane 935 mii lei, fără TVA (59 miliarde lei vechi).

About The Author

Related posts