VIDEO: Autocisternă repusă pe roţi după ce s-a răsturnat pe DN 73!
VIDEO: Autocisternă repusă pe roţi după ce s-a răsturnat pe DN 73!

VIDEO: Autocisternă repusă pe roţi după ce s-a răsturnat pe DN 73!

La finele săptămânii şi începutul acesteia, undeva puţin trecut de miezul nopţii, pe DN 73, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale. Şoferul nu a păţit nimic important.

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Sibiu, se afla la volanul unei autocisterne încărcate cu produse lactate. Pe raza comunei Mihăeşti, la o trecere la nivel cu calea ferată, şoferul, se pare ca a pierdut controlul asupra cisternei, şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, într-un şanţ.

Soferul nu a păţit nimic, însă autocisterna nu a putut fi pusă pe roţi, indiferent de intervenţiile celor care au venit să ajute.  La faţa locului a fost nevoie de intervenţia unei macarale de mare tonaj, ca să poata extrage cisterna din şanţ şi să o repună pe roţi.

Din acest motiv, automacaraua care a intrevenit la acel accident deosebit de grav de pe DN 7, de la Drăganu, a fost solicitată la Mihăeşti. După ce a fost extras auto-trenul cu butelii din râpa de pe DN 7, macaraua a pornit spre DN 73.

Luni seara, macaraua, a ajuns la Mihăeşti. Pentru extragerea cisternei din şanţ era nevie ca traficul rutier să fie oprit pe acel tronson de drum, astfel că, acesta a fost deviat pe DN 73 C, pe ruta Bălileşti – Godeni.

Toată operaţiunea a fost supravegheată de cms. şef Marian Iordache, comandantul Poliţiei Câmpulung. Acesta a ajuns în zonă pentru a stabili devierea traficului pe DN 73 C, dispunerea poliţiştilor la Ţiţeşti, pentru a bloca DN 73, şi nu în ultimul rând pentru a vedea modul în care s-a repus autocisterna pe roţi.

Acţiunea s-a dovedit destul de dificilă pentru că, încărcătura nu era stabilă şi a dat bătăi de cap celor ajunşi la faţa locului.

După mai bine de o oră, cisterna a fost repusă pe roţi, nici încărcătura şi nici combustibilul nu s-au pierdut.

About The Author

Related posts